Kínai Nagydíj, időmérő: Az első hármas nyilatkozata

A biztató edzéseredmények után Valtteri Bottas a rajtelsőséget is megszerezte a Kínai Nagydíj időmérőjén, miután szoros küzdelemben legyőzte csapattársát, Lewis Hamiltont. A harmadik helyre Sebastian Vettel kvalifikált a Ferrarival – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman!

Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Valtteri Bottas (Mercedes) – 1. rajthely


„Eddig nagyon jó ez a hétvége! Magabiztos vagyok, már a harmadik szabadedzésen is jól éreztem magam az autóban. A Q3-ban egy kicsit nehéz volt összehozni a tökéletes kört, de végül csak összejött. Rendben volt a kör, bár nem így terveztem, a lényeg viszont az, hogy sikerült megszerezni vele a rajtelsőséget. Lewis nagyon sokat javult az időmérő alatt.”


Lewis Hamilton (Mercedes) – 2. rajthely


„Szeretnék gratulálni Valtterinek, mert egész hétvégén nagyszerűen megy! Én elég sokat küzdöttem az autóval. Volt, hogy nyolc tized volt kettőnk között az időmérőn, szóval elégedett lehetek ezzel az eredménnyel. A Ferrarik gyorsak az egyenesekben, ez tény, viszont úgy tűnik, mi meg jók vagyunk a kanyarokban. Nagy köszönet illeti a gyárban dolgozó srácokat, hiszen ahogy az előző hétvégék előtt, most is kitettek magukért. Eddig pozitív hétvége ez számunkra.”


Sebastian Vettel (Ferrari) – 3. rajthely


„Sajnos úgy tűnik, a Mercedes most gyorsabb. Már a Q1-ben érezhető volt, hogy előttünk fognak végezni. Nem volt ez rossz edzés, de azért lehetett volna jobb is. Örülök, hogy végül egész jó kört futottam. Eléggé szoros volt. 10 másodperccel a leintés előtt tudtam elkezdeni a kört. Sajnos annyira nem voltunk gyorsak, hogy legyőzzük a Mercedest. Ők gyorsabbak a kanyarokban, mi az egyenesekben. Ha utolérjük őket, ott lehet keresnivalónk. Viszont ez nem lesz elég az egész futamra. Remélhetőleg azért jó napunk lesz holnap.”