Videón az Albon időmérőjébe kerülő nagy bukás

Nagy balesettel ért véget a Kínai Nagydíj 3. szabadedzése. Alexander Albon jól van, ám időmérős szerepléséről le kellett mondania.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

Antonio Giovinazzi számára biztosan ismerős jelenet volt Alexander Albon balesete. Két éve ugyanúgy az utolsó kanyarban, a mostanihoz nagyon hasonló módon dobta el a vasat újoncként a Sauberrel, mint most a brit-thaiföldi ellenfele. Hét perc volt még hátra a szabadedzésből, amikor Albon újabb gyorskörének végén kissé letért a pályáról a 16-os kanyar kigyorsításánál, a kerékvető és a műfű megvadította Toro Rossóját, és egy megforgással a falba küldte azt.
Albon a bukás után szinte síró hangon közölte csapatával a rádión, hogy rendben van. A történtek után a pálya orvosi központjába vitték kivizsgálásra, ám szerencsére nem sérült meg. „A harmadik szabadedzésen történt kemény ütközése után elővigyázatosságból vizsgálatokat végeztek el Alex Albonnál, de mindent rendben találtak nála az orvosi központban” – erősítette meg a csapata.


Autója viszont kicsit sem volt egészséges a baleset után. A bal oldala, az eleje, a hátulja, mindkét felfüggesztése megsérült. Franz Tost csapatfőnök a történtek után abban sem biztos, hogy megmenthető-e még a karosszéria. „Ha a túlélőcella megsérült, akkor nem fog menni” – állapította meg, hozzátéve, a gép hátulját újra kell építeniük.


Nem sokkal később kiderült, sort kell keríteni a vázcserére, Albonnak pedig le kell mondania az időmérő edzésről.


A Sky Sportsnál szakértősködő Nico Rosberg szerint egy újonchiba szemtanúi voltunk. „Egyszerűen a gázon maradt, mert meg akarta menteni a körét. És végül a falban kötött ki” – kommentálta Albon bukását.


Képek a balesetről:


Alexander Albon (Fotó: XPB)