Kínai Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Ismét a rajt döntött a két Mercedes-pilóta között! Ezúttal Lewis Hamilton kapta el jobban a start pillanatát, leelőzve a csapattársat, Valtteri Bottast, elsőségét pedig senki sem veszélyeztette a leintésig. A címvédő két versenyzőjét Sebastian Vettel követte a célban – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a futamot követően!

Valtteri Bottas, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely


„Nem volt egyszerű ez a hétvége. Elképesztő eredmény ez a csapatnak – mindenki kőkeményen dolgozott. Úgy jöttünk ide, hogy nem tudtuk, hol állunk a Ferrarihoz képest, mert az előző versenyen nagyon gyorsak voltak. Viszont sikerült előrelépnünk, és Valtteri is nagyszerű munkát végzett. Nagyszerű, hogy ismét kettős győzelmet arattunk, főleg az 1000. F1-es futamon. A stratégia kulcsfontosságú volt, és ez a jövőben is így lesz. Még mindig közel vagyunk a Ferrarival, és nem tudom, mi történik majd ebben a csatában a következő futamon. Köszönöm a támogatást az itteni szurkolóimnak, csodálatosak voltak!”


Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. hely


„A rajtnál veszítettem el ezt a versenyt. Jól éreztem magam az autóban, és az első etap is jól sikerült, viszont a piszkos levegőben nehezen tudtam követni Lewist. Sajnos az indulásnál kipörögtek a kerekek, amikor átmentem a fehér vonalon és ott ment el az egész futam. Nagyon sok múlik ezeken az apró részleteken, viszont még nagyon az év elején tartunk. A csapatra büszke vagyok, hiszen remek munkát végeztek. Nem jó érzés elveszíteni az elsőséget a bajnokságban, szóval majd visszatérek még!”


Sebastian Vettel (Ferrari) – 3. hely


„Örülök, hogy itt lehetek a dobogón. Viszont a Mercedesszel sajnos nem tudtuk tartani a lépést, nagyon kemény futam volt. Túl gyorsak voltak már a rajttól kezdve. Volt egy élvezetes csatám (Max) Verstappennel, az szórakoztató volt. Az lett volna a cél, hogy üldözzük a Mercedest, de ma túl gyorsak voltak. Szeretnék gratulálni Lewisnak! Ami a csatát illeti, láttam, hogy Max közelít, és mivel nagy volt a sebességkülönbség, tudtam, hogy meg fogja próbálni. Láttam, hogy a belső íven fog próbálkozni, szóval igyekeztem azt védeni. Végül sikerült is tartanom őt. Ez szórakoztató volt, de jobb lett volna, ha gyorsabbak vagyunk. A csapatutasítás a futam egészét nézve jó döntés volt. A Mercedes nagyon gyors, szóval sok házi feladatot kell még a csapatnak elvégeznie a folytatásban.”  
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)