Haas: Felkészültünk a csalódásra

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner attól tart, a Bahreinben és Kínában is jelentkező gumiproblémák a következő versenyhelyszínen, Bakuban még komolyabb gondot okoznak majd az alakulatnak.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Hiába gyors a Haas 2019-es autója, a csapat egyelőre nem tudja pontokra váltani a nyers tempót és a jó időmérős szereplést, a futamokon ugyanis tempót veszítenek, és versenyzők hátrafelé lépegetnek. Ennek egyik fő oka az, hogy nem tudnak megfelelően bánni a gumiabroncsokkal: noha a bahreini tesztet a probléma megoldására próbálták használni, végül az Kínában is jelentkezett.


Egyértelmű tehát, hogy a Haasnak még dolgoznia kell a probléma megoldásán. Csapatvezetőjük legutóbbi nyilatkozatából úgy tűnik, azonnali gyógyír nem várható, Günther szerint ugyanis a soron következő Azeri Nagydíjon még jobban küszködhetnek majd.
Günther Steiner (Fotó: XPB) Günther Steiner (Fotó: XPB)


Bahrein után megértettük ezt a problémát, viszont nem tudtuk megoldani Kínára, szóval továbbra is keményen kell dolgoznunk” – kezdte a tapasztalt szakember. „A téli teszteken nem jelentkezett ez a probléma, a barcelonai pálya ugyanis teljesen más, mint a bahreini, a kínai vagy a bakui. A bakui, ahol még rosszabb lehet a helyzet…” – tette hozzá.


„Már felkészültem a csalódásra a bakui hétvége kapcsán. Nagyon remélem, hogy valamit azért találunk a verseny előtt. Az ilyen jellegű versenypályákon egészen egyszerűen nem tudunk elég energiát vinni a gumiabroncsokba” – magyarázta.


„A gyors vonalvezetésű, hosszú egyenesekkel és kis energiájú kanyarokkal tarkított pályákon jelentkezik ez a probléma. Nem tudjuk felmelegíteni a gumikat. Ez a helyzet. Barcelonában felmelegítettük a gumikat, és meg is tartották a hőmérsékletüket. Ausztráliában melegebb volt és rendben is voltunk. Az előző két futamon viszont nem ment a dolog” – zárta gondolatát.
Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)