A Ferrari főnöke: Mick Schumacher úgy dolgozik, mint az apja

A részletekre való odafigyelésben és a mérnökökkel való munkában is Michael Schumachert juttatta a Ferrari csapatfőnökének eszébe Mick Schumacher.

Mattia Binotto motormérnökként Michael Schumacher csapatában dolgozott, ma már a Ferrari csapatfőnökeként segíti Mick Schumachert (Fotó: Michael-schumacher.de/Ferrari)

Jó sok évvel ezelőtt még csak egy volt Michael Schumacher mérnökei közül, ma már a Ferrari csapatfőnökeként figyeli a rekordbajnok fiának fejlődését. Mattia Binotto éveken keresztül dolgozott együtt motormérnökként a Forma–1 hétszeres világbajnokával, akinek fia, Mick Schumacher két hete éppen a Ferrarival tesztelt először F1-es autót.


A vörösök juniorja elsősorban nem vonásaival emlékeztette a szakembert a hétszeres világbajnokra. „A visszatérése volt az első pillanat, hogy sok-sok év után láttam őt Maranellóban. Azt nem mondanám, hogy kinézetre nagyon hasonlít Michaelre, de ahogyan viselkedik, abban nagyon hasonlít az apjára, a feladatokhoz való hozzáállása is nagyon hasonló, és az is, amennyire érdekli az autó, ahogyan a mérnökökkel diskurál. Ez már a legelső alkalommal feltűnt, amikor Maranellóban láttam őt. Mindig a gyárban van, foglalkozik az autóval, beszélget a szerelőkkel. Ilyen tekintetben nagyon hasonlít az apjára” – vélekedett a Ferrari főnöke.


A teszteredményeit nem értékelte túl, szerinte első nekifutásra nem is a pályán nyújtott teljesítménye volt a legfontosabb. „A teljesítményét nehéz lenne értékelni, mert nagyon mások voltak a körülmények, aznap rossz volt az idő. Ez volt az első tesztnapja egy F1-es autóval, még tanulási fázisban van, napról napra új kihívásokkal szembesül az F2-ben is. A legjobb az volt, ahogyan a feladathoz viszonyult. Hallgatott ránk, nem feszegette a határokat, inkább körről körre javított. És ez a legfontosabb az ilyen napokon. Összeszedett, koncentrált volt, igyekezett megfelelő munkát végezni és tanulni. Szerintem ennél többet nem is várhatunk egy ilyen naptól.”
Mick Schumacher (Fotó: Ferrari) Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)

Mick Vettel helyén?


Michael Schumacher korábbi menedzsere, Willi Weber eközben úgy véli, már nem is kell olyan sokat várni arra, hogy hamarosan újra egy Schumacher legyen a Ferrari versenyzője. Szerinte a német lehet az, aki Sebastian Vettel örökébe léphet a Scuderiánál, mivel a négyszeres bajnok csillaga már leáldozóban lehet.


„Leclerc nagyon szorongatja, most már teljesítenie kell. És ugyanazokat a hibákat követi el, mint tavaly, ami nem tesz jó benyomást. Vettel már sokszor bizonyította, hogy mire képes, de muszáj lesz gyorsan behúznia a bajnoki címet, máskülönben hamar repülhet a Ferraritól. És akkor Mick lehet a következő, akit már készítenek erre a szerepre” – nyilatkozta Weber a kölni Exrepssnek.


A korábbi menedzser számára szívmelengető érzés volt Mick Schumacher ferraris bemutatkozása. „Különleges pillanat volt, amikor Mick a Ferrariban láttam. A szívem is megdobbant. Hatalmas teher nehezedik rá ezzel a névvel, de remélem, hogy bírni fogja, és a Schumi-sikertörténet tovább íródhat” – nyilatkozta Michael Schumacher korábbi pártfogója.