A Ferrarié a legkevesebb lágy gumi Bakuban

A Pirelli ismertette a soron következő Azeri Nagydíj gumikiosztását.


A F1-es szezon negyedik versenyét az azerbajdzsáni Bakuban rendezik, ahová a Pirelli a 2-es, a 3-as és a 4-es gumikeverékét, vagyis a skála három középső tagját szállítja. Az összesen 13 szett gumiból 10-nek a csapatok választják ki a típusát, és az olasz gyártó kedden közölte, kik milyen felosztást kértek.


A fehér jelölésű kemény keverékből mindössze négy versenyzőnek lesz egynél több szettje a 20-ból. Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Danyiil Kvjat és George Russell vélhetően csak egy pénteki teszt céljából kapott eggyel több ilyen típust csapattársánál.


Ennél nagyobb a változatosság a közepes és a lágy keverékek megoszlásában. A teljes mezőnyből a Ferrari kérte a legkevesebb piros jelölésű abroncsot, mindkét versenyzőjüknek csak 7 ilyen garnitúrájuk lesz, miközben a mercedesesek 8, a Red Bull-osok 9 ilyen gumit kapnak.


Több csapat, a Renault, a McLaren és a Racing Point 10 lágy gumit is kért, és a mezőnyből egyedüliként Ricciardónak emiatt mindössze egyetlen szett közepes papucsa lesz.


Érdekes lesz látni, hogy az extrém utat választók közül fog-e szembesülni valaki hiánnyal bizonyos gumikeverékekből. Az Azeri Nagydíjat április 26-a és 28-a között rendezik.


A csapatok bakui gumiválasztása:
Gumiválasztás, Azeri Nagydíj, 2019 (Grafika: Pirelli) Grafika: Pirelli