Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz befektetők a Williamsnél?

Orosz befektetők a Williamsnél?

Motorsport
Az olasz Motorsport információi szerint a Williams tárgyalásokat folytat a Forma–2-ben versenyző Nyikita Mazepin édesapjával, Dimitrijvel, aki komoly résztulajdonossá válhat a jelenleg a mezőny végén kullogó istállónál.

Mazepin már 2018-ban megpróbált betörni a Forma–1 világába: Lawrence Stroll mellett ő is ajánlatot tett a Force Indiára, az istálló üzleti ügyeit akkor felügyelő csődbiztosok viszont a kanadait választották. Az orosz üzletember rossz néven vette döntésüket, annak ismertetése után ugyanis még bírósági pert is indított, mondván az eljárás nem volt teljesen szabályos.

Ennek később nem lett folytatása, Mazepinnek tehát le kellett mondania a Force Indiáról, az F1-ben való részvételt viszont nem engedte el. Az utóbbi időben többször cikkeztek már arról, hogy az orosz felvette a kapcsolatot a Williamsszel.

Erről nemrég az általában megbízható forrásnak számító Motorsport olasz kiadása is cikkezett: információik szerint Mazepin tárgyalásban áll az istállóval, ennek tárgya pedig nem az F2-ben edződő fiú F1-es jövője, hanem a részvények egy részének átvétele. Tudva, milyen nehéz anyagi helyzetben van a nagy múltú alakulat, ez a felvetés nem tűnik légből kapottnak.

Dimitrij Mazepin (balról) - Fotó: XPB Dimitrij Mazepin (balról) – Fotó: XPB

Noha Claire Williams mindenképpen szeretné megőrizni az istálló függetlenségét (a Mercedesszel való szorosabb együttműködés lehetőségét is ezért vetették el), a jelenlegi nehéz helyzetben szükségük lenne egy tehetős üzletember/szponzor/befektető segítéségre.

Mazepin pedig pont kapóra jöhet, hiszen mindenképpen előre szeretné lendíteni a jelenleg az F2-ben versenyző Nyikita pályafutását, a Williamsbe való invesztálással ugyanis ezt is megalapozhatná, az együttműködés megkezdését követően ugyanis nem lenne meglepő, ha a fiú idővel lehetőséget kapna az alakulatnál.

Ami az esélyeit illeti, a debütáláshoz szükséges 40 licencpontból egyelőre 21-gyel rendelkezik, ahhoz pedig, hogy elérje a határt, a Forma–2-ben a legjobb öt között kell zárnia. Ez egyelőre távolinak tűnik, jelenleg ugyanis pont nélkül, a 16. helyen áll.

Nyikita Mazepin (Fotó: XPB) Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak