Pérez: A McLaren helyett mehettem volna a Ferrarihoz…

Sergio Pérez elárulta, 2014-ben akár a Ferrarinál is versenyezhetett volna, ha nem hagyja el a vörösök pilótaakadémiáját és szerződik a McLarenhez, ahonnan aztán egy év után távoznia is kellett. Úgy érzi, ez a kitérő megtépázta a hírnevét az F1-ben.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A mexikói versenyző a Forma–1 hivatalos oldalának nyilatkozva árulta el, 2012-ben tárgyalásban állt a Ferrari akkori csapatvezetőjével, Stefano Domencialival egy esetleges 2014-es szerződésről. Az akkoriban még szintén az élmezőnyhöz tartozó McLaren azonban már 2013-ra le akarta igazolni őt a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére.


Pérez végül elfogadta az ajánlatot és a wokingiak versenyzője lett – pont akkor, amikor a csapat mélyrepülése kezdetét vette. „Látva, hogyan teljesített akkoriban a McLaren, szerintem ez az egész a legrosszabbkor jött számomra” – kezdte.


Ugorjunk vissza 2012-be, amikor még a Ferrari juniorcsapatába tartoztam, és 2014-re még szerződésem is lehetett volna. Csak még egy évet kellett volna a Saubernél maradnom, és aztán felkerülhettem volna a Ferrarihoz. Elmentem Maranellóba, hogy egyeztessek Stefanóval, aki azt mondta, kössünk előszerződést 2014-re” – emlékezett vissza.
Sergio Pérez 2013-ban (Fotó: xpbimages.com) Sergio Pérez 2013-ban (Fotó: xpbimages.com)


„Akkoriban nagyon erős pozícióban voltam, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren is érdeklődött. Arra gondoltam, hogy erős autóra van szükségem, hiszen megnyerhetem a bajnokságot” – folytatta a mexikói, akinek aztán egy év után távoznia kellett a McLarentől, ahol a vártnál gyengébb eredményeket ért el, és hirtelen beszűkültek a lehetőségei. Végül annak is örülnie kellett, hogy a Force India mentőövet dobott neki.


Éppen ezért ma már úgy érzi, hibát követett el, amikor aláírta szerződését a McLarennel, a szóban forgó szezon ugyanis nagyban közrejátszott abban, hogy szinte azonnal lekerült a nagycsapatok radarjáról. Pedig azóta a Force India (ma Racing Point) versenyzőjeként többször bizonyította rátermettségét, és azt, tud stabilan jól teljesíteni.


„Alapvetően búcsút kellett intenem a Ferrari akadémiájának, hogy a McLarenhez mehessek. Azt hiszem, a hiba az volt, hogy csak egyéves szerződést írtunk alá velük. A menedzsmentem nem végzett túl jó munkát akkoriban a szerződésemmel. Ez eléggé szomorú, mert szerintem az az egy év ártott a hírnevemnek a Forma–1-ben” – zárta gondolatát a mexikói, aki többször elmondta már, egyre kevésbé bízik abban, hogy ismét egy nagycsapathoz kerül, de elégedett pályafutásával.
Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)