Baku után komoly fejlesztésekkel támad a Racing Point

Több komoly is fejlesztés is érkezik a Racing Point autóihoz a Spanyol Nagydíjon és az azt követő versenyeken – jelentette ki a csapat technikai igazgatója, Andrew Green, aki értelemszerűen előrelépést is vár az istállótól.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

A „rózsaszínek” eddigi legjobb eredménye egy nyolcadik helyezés, amit Sergio Pérez révén értek el Kínában, ahol a mexikói szerint „tökéletes versenyzésre” volt szükség ehhez a teljesítményhez. Ebből is kiszűrhető, a Racing Point szezonja nem indult túl acélosan, ők maguk viszont nem aggódnak emiatt, hiszen számítottak rá, hogy nem az idei start lesz a legerősebb.


A tulajdonosváltás körüli huzavona, valamint az azzal járó adminisztrációs ügyek miatt ugyanis megcsúsztak a fejlesztésekkel, azt viszont többször elmondták már, amint minden lecsillapodik, helyzetük fényesebb lesz, hiszen már több pénz áll rendelkezésükre a fejlődéshez.
Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)


Green a helyzet kapcsán elmondta, a Spanyol Nagydíjra meg is érkezik az első komoly fejlesztési csomag, azt követően pedig igyekeznek tartani a lépést a „fegyverkezési versenyben”. „Az autóra felkerülő fejlesztéseknek köszönhetően sokkal közelebb kerülünk majd ahhoz, hogy optimalizáljuk a gép teljesítményét” – kezdte a szakember. „A bahreini teszt nagyon sokat segített abban, hogy megértsük, melyek az autónk gyengepontja” – tette hozzá.


„Bakuban mindig erős eredményeket értünk el, szóval remélhetőleg idén is jók leszünk azon a pályán. Arra a versenyre egy speciális csomaggal készülünk. Utána gyorsan jönnek a nagyobb fejlesztések. Spanyolországban indul be az élet” – hangsúlyozta.


„Egyelőre még messze vagyunk, nem tartunk ott, ahol szeretnénk, ez egyértelmű, de komoly kihívás felépíteni egy csapatot úgy, ahogyan mi tesszük. Viszont már sikerült előrelépéseket tennünk. Sok évig gondjaink voltak a készpénz elosztásával. Időre van szükségünk, hogy megtegyünk bizonyos lépéseket. Egészen egyszerűen csak türelmesnek kell lennünk” – zárta gondolatát Greene.