Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen nem tartja varázslónak Vettelt

Verstappen nem tartja varázslónak Vettelt

Speedweek
Miután volt alkalma kiismerni a Sebastian Vettelt eddig egyedüliként legyőző csapattársat, Max Verstappen nem csodálkozik azon, hogy a német most újra nehéz helyzetbe került Charles Leclerc ellen…

Jó párszor összeakadt már a versenypályán Max Verstappen Sebastian Vettellel. Tavaly Szuzukában a csatájuk ütközéssel és kicsúszással ért véget – ez volt a négy hiba egyike, amit a német az utóbbi tíz verseny alatt elkövetett egy csata során. A legutóbbit Bahreinben Lewis Hamilton mellett mutatta be, és Verstappent nem érte váratlanul az eset. „Nem volt szép pillanat. De ezek a pillanatok arra szolgálnak, hogy jobb versenyzővé tegyenek. Én is tanultam belőlük” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak, utalva arra, hogy tavaly neki is voltak kínos baklövései.

Sokak szerint a nagy nyomás hozza ki az efféle hibákat Vettelből. „Én nem hinném, hogy változtatna bármin is, ha a bajnoki címért küzdesz” – vélekedett Verstappen. „Talán egyfajta nyomás jár azzal, amikor az utolsó versenyen a cím a tét, de én inkább úgy vélem, mesés érzés, amikor tudod, hogy olyan autód van, amellyel dobogóesélyes vagy minden versenyen.”

Nyomás viszont nemcsak ebből eredhet, hanem abból is, ha bajnokként egy fiatal csapattársat kapsz, aki rángatni kezdi az oroszlán bajszát. Charles Leclerc remeklése nem lepte meg a vele azonos korú Verstappent, de az sem, hogy lépést tud tartani Vettellel, akit korábban egy közös csapattársuk, Daniel Ricciardo is megtréfált 2014-ben…

„Azt mindig is tudtam, hogy Charles egy jó Ferrarival jól fog teljesíteni. Leclerc nagyon gyors. Emellett gondoltam, ha Ricciardo korábban le tudta győzni Vettelt, akkor Leclerc is képes lesz rá. Vettel nagyon jó versenyző, négy világbajnoki címet nyert. De véleményem szerint nem egy varázsló” – szúrt kicsit oda ellenfelének.

Borítókép: Max Verstappen és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak