Grosjean: Nem volt váratlan a gumigond, de kib*szottul nyomasztó

A csapat francia versenyzője, Romain Grosjean nem lepődött meg azon, hogy a Haas az Azeri Nagydíj hétvégéjén is küszködött a gumikkal, magát a jelenséget viszont kib*szottul nyomasztónak tartja, és reméli, minél hamarabb találnak rá megoldást.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)

Az amerikaiak magabiztosan kezdték az évet, az Ausztrál Nagydíj óta azonban egyszer sem tudtam pontot szerezni, a jó időmérős tempót ugyanis Bahreinben és Kínában sem tudták átmenteni a futamra. Többször elmondták, a visszaesés annak köszönhető, hogy bizonyos körülmények között nem tudják megfelelően munkára bírni abroncsaikat, a problémát pedig még nem sikerült megoldani.


A bakui futamtól épp emiatt már előre tartottak, és végül „csalódniuk” sem kellett, hiszen egyik versenyzőjük sem került be a legjobb 10 közé (Grosjean ráadásul egy fékhiba miatt még a futamot sem fejezte be).
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)


Amikor arról kérdezték, várható volt-e a küszködés, a francia meglehetősen őszintén felelt. „Igen, vártuk. Nem lepődtünk meg, de attól még kib*szott nyomasztó volt. Le kell ülnünk, és tényleg el kell gondolkoznunk azon, mi lehet a megoldás. Barcelonában valószínűleg meleg lesz, szóval rendben leszünk, de aztán majd jön Monaco és Kanada, és ha a bajnokság negyedik helyéért akarunk küzdeni, akkor minden körülmények között jónak kell lennünk” – hangsúlyozta.


„Ez tényleg olyasmi, amivel foglalkoznunk kell. Meg kell vizsgálnunk a helyzetet, és találnunk kell valamilyen megoldást. Akárcsak azokat a kis problémákat, melyek az én oldalamon jelentkeznek” – folytatta a rutinos versenyző.


A gumigondok kapcsán elmondta, nem igazán bízhat az első abroncsokban a futamok alatt. „A közepesen egy kicsit jobb volt a tempónk, mint gondoltuk, és egy kicsit harcolhattam is a körülöttem lévőkkel, de aztán a tizenötös kanyarban blokkoltak a kerekek. Elmentem egyenesen, majd visszajöttem a pályára, de aztán ki kellett állnom egy cserére” – magyarázta.Apple Podcasts  Spotify  Google Podcasts
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)