Pérez: Fantasztikus eredmény egy megterhelő futamon

Bár ezúttal nem állhatott dobogóra, a Racing Point mexikói pilótája, Sergio Pérez idén is kihozta a maximumot a bakui hétvégéből: az időmérőn és a futamon is ő volt a legjobb a középmezőny versenyzői közül!

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Az ötödik helyről induló Pérez a rajtnál követően még Max Verstappent is lehagyta, és bár a holland később visszaelőzte őt, majd az időmérőn hibázó, és emiatt „hátulról támadó” Charles Leclerc is elment mellette, a mexikói nem lehetett elégedetlen a futamával, hiszen hatodikként ért célba, vagyis ő lett a legjobb a középmezőny képviselői közül.


Ez pedig az előző futamokon látottak fényében nagy szó, a Racing Point ugyanis a vártnál döcögősebben kezdte az évet. Nem meglepő tehát, hogy ő volt az egyik legboldogabb pilóta a leintést követően. „Fantasztikus futam volt” – lelkendezett.


„Már az első pillanatokban minden nagyszerűen alakult, hiszen lehagytam Verstappent, igaz, láttuk, hogy a tempónk nem lesz elég jó ahhoz, hogy tartani tudjam, és a futamunk sokkal inkább arról szól majd, hogy fel kell tartanom a McLareneket, akik ezúttal nagyon gyorsak voltak” – folytatta a tapasztalt pilóta, aki ezt a feladatot is megoldotta.


„Nagyon megterhelő verseny volt, mert végig küzdöttem a gumikkal, hogy megfelelő hőmérsékleten tartsam őket. Főleg az első etapban szenvedtem ezzel, de szerencsére így is sikerült fontos pontokat szereznem. Fantasztikus nap volt a csapat számára!” – magyarázta.


Ami a folytatást illeti, Pérez izgatottan várja a Spanyol Nagydíjat, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis általában ott már tiszta képet kapunk az éves erőviszonyokról, csapata pedig már korábban elhintette, komolyabb fejlesztésekkel készül a hétvégére. „Nagyon fontos hétvége lesz az nekünk. Jó referencia lesz a szezonra vonatkozóan. Optimistán várjuk, és reméljük, jó formába lendülünk majd, és feljebb lépünk az erősorrendben” – mondta.