A Ferrari választott legagresszívebben Barcelonára

Legutóbb a Ferrari, most a Red Bull bizonyult a legkonzervatívabbnak – a Pirelli közzétette a Spanyol Nagydíj gumilistáját.


A soron következő barcelonai versenyhétvégén Bahrein után idén második alkalommal használja az F1 mezőnye a három legkeményebb gumikeveréket. A Pirelli az abroncsokat erősen terhelő pályán az 1-es (fehér), a 2-es (sárga), és a 3-as (piros) gumitípusát veti be.


Miközben a múlt héten Azerbajdzsánban a Ferrari mindenkinél kevesebb lágy garnitúrát kért, Spanyolországban fordul a kocka: Sebastian Vettel és Charles Leclerc a Renault és az Alfa Romeo versenyzőivel együtt a legtöbb piros jelölésű abroncsot rendelte, szám szerint 9-et. A vörösöknek ezzel eggyel több lágy gumijuk lesz a Mercedesnél, és kettővel több a Williamsszel együtt legkonzervatívabban választó Red Bullnál.


Ami a további szetteket illeti, Vettelnek mindössze egy kemény abroncsa lesz, ám 3 közepes szettje, míg Leclerc 2-2 garnitúrát kap e típusokból. Hasonló a felosztás a Mercedesnél is, ott Hamiltonnak lesz eggyel több kemény gumija.


A versenyzők gumikiosztása a Spanyol Nagydíjon:
Spanyolországi gumikiosztás, Barcelona(Grafika: Pirelli) Grafika: Pirelli