Kubica: A tempóm jobb, mint az eredmények mutatják

Bár a kínai és a bakui futamon is elmaradt a csapattárs mögött, Robert Kubica úgy érzi, az utóbbi hetekben javult a formája, és elkezdetett jobb teljesítményt nyújtani, a Williams gyengélkedése miatt azonban ez észrevételen marad.

Robert Kubica (Fotó: XPB)

Lassú, nehezen kezelhető autó, komoly lemaradás még az utolsó előttivel szemben is, és szinte sorozatos vereség az újonc csapattárstól – egyértelmű, hogy Kubica, és népes rajongói tábora sem ilyen visszatérésről álmodott. A lengyel nem is próbálta „mosdatni magát”, az első futamok után ugyanis többször elmondta, nemcsak az autónak, hanem neki is fejlődnie kell.


Noha George Russell az előző versenyeken is legyőzte őt, a rutinos pilóta úgy érzi, sikerült előrelépnie: az utóbbi hetekben javult a formája és a teljesítménye is jobb, mint a szezon legelején volt. Igaz, ezt külső szemlélőként nehéz észrevenni…
Robert Kubica és George Russell (Fotó: XPB) Robert Kubica és George Russell (Fotó: XPB)


„Nem egyszerű meglátni ezt a fejlődést” – kezdte őszintén, utalva arra, hogy autója gyengélkedése elfedi a szóban forgó javulást. „Sok pozitívum van, de az általános teljesítmény sajnos elhomályosítja ezeket. A tempóm és a vezetési stílusom is jobb, mint az eredmények mutatják” – hangsúlyozta a nyolcéves kihagyás után visszatérő pilóta.


Ami a házon belüli küzdelmet illeti, bár már látja a fényt az alagút végén, továbbra is igyekszik óvatos maradni. „Jelenleg olyan a helyzetünk, amilyen. Jó lenne, ha nem küzdenénk olyan problémákkal, melyek még nehezebbé teszik a vezetést.”


„Egyértelmű, hogy meg kell oldanunk ezeket a gondokat. Valahogy orvosolni kell a problémákat, eddig viszont ez nem sikerült. Először is meg kell értenünk, hol gyökereznek ezek a gondok” – zárta gondolatát Kubica, aki elsősorban a futamokon marad el márkatársától; az időmérőkön rendre közel tud kerülni a fiatal brithez, sőt volt, hogy már le is győzte őt.