Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Most meglátják, mire képes a csapat!

Pérez: Most meglátják, mire képes a csapat!

Motorsport
Miután a csapat beveti első komolyabb fejlesztési csomagját, a Spanyol Nagydíjon mindenki megláthatja, mire képes a Racing Point – jelentette ki Sergio Pérez, aki továbbra is úgy érzi, komoly potenciál van a tulajdonosváltáson áteső istállóban.

Az akkor még Force India néven futó versenycsapat tavaly nyáron került egy Lawrence Stroll által vezetett befektetői csoport kezébe, az új tulajdonos pedig láthatóan komolyan veszi feladatát, hiszen a korábbinál jóval nagyobb költségvetést biztosít az alakulat számára, ami már kevesebb pénzből is szép sikereket ért el (többször volt a középmezőny legjobb gárdája).

Az idei szezonnak a tulajdonosváltás körüli huzavona miatt egy „alap autóval” vágtak neki, melyhez a jövő héten rendezendő Spanyol Nagydíjon érkezik az első komolyabb fejlesztési csomag. Mexikói versenyzőjük, Sergio Pérez úgy érzi, ez egy kulcsmomentum lesz számukra.

Amikor megkérdezték, Barcelona lesz-e az első hétvége, ahol láthatjuk, mire képes a Racing Point, határozottan kijelentette: „Hiszem, hogy így lesz. Most először fog érződni, milyen hatással lehetünk az autóra, szóval ez egy fontos hétvége lesz számunkra. Az új tulajdonos későn érkezett, szóval egy kicsit elmaradtunk az ütemtervtől, de már elkezdtük a felzárkózást” – nyilatkozta a tapasztalt pilóta, kinek csapata a folyamatos „kármentésnek” köszönhetően jelenleg ötödik a pontversenyben.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

„Szerintem ugyanabban a csónakban evezünk, mint a többiek a középmezőnyben. Nagyon fontos lesz látni, hol állunk majd az újításainkkal. Ha ezek beválnak, akkor előreléphetünk, de mint mondtam, mindenki hasonló helyzetben van, szóval majd kiderül, hol fogunk állni” – magyarázta.

Bár várja a fejlesztéseket, Pérez tudja, a komolyabb javításhoz több időre lesz szükség, és ezzel a tulajdonosok is tisztában vannak. „Folyamatosan javul a kapcsolatom velük. Látom, hogyan vezeti Lawrence a csapatot, és igazából nem vagyok meglepve. Izgatott, és nagyon elkötelezett az istálló iránt. Jó eredményeket akar, de tudja, hogy a csapatnak időre van szüksége. Csak nézzék meg a Renault-t, még egy ilyen nagy cégnek is kell némi idő.”

„Izgatott, de nagyon türelmes, és reálisan áll a céljainkhoz. Szóval azt hiszem, ez tényleg hosszabb távú projekt lesz” – jelentette ki határozottan, majd elhintette, a nagyobb költségvetésnek hála az istálló már a jövő szempontjából is vonzóbb opció lesz, amikor ismét a szerződéshosszabbításról kell tárgyalni. „Biztosra veszem, hogy itt fényes jövő várhat rám, míg az előző években folyamatosan csak a következő szezonra gondoltunk. Látom, hogy a csapat fejlődik, és nagyon jól érzem magam náluk. Boldog vagyok! Majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – zárta gondolatát.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak