Räikkönen: Többet is kihozhattunk volna az évkezdésből

Noha eddig mind a négy futamon pontot szerzett, Kimi Räikkönen nincs megelégedve az Alfa Romeo teljesítményével, érzése szerint ugyanis többet is kihozhattak volna az eddigi versenyhétvégékből.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

A középmezőny versenyzői közül egyedül Räikkönen mondhatja el magáról, hogy Ausztráliában, Bahreinben, Kínában és Azerbajdzsánban is ott volt a legjobb tíz között. Így összegyűjtött tizenhárom pontjának köszönhetően ő nyolcadik a bajnokságban, az Alfa Romeo pedig hatodik (a márkatárs, Antonio Giovinazzi eddig nem tudta beverekedni magát a pontzónába).


Hiába azonban a stabil kezdés, a finn veterán nincs megelégedve az eddigi eredményekkel. Érzése szerint ugyanis több pontot is ki lehetett volna facsarni az első négy futamból. „Hát legalább szereztünk pár pontot” – kezdte értékelését a Motorsport Weeknek nyilatkozó klasszis.
Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)


„De nem hinném, hogy sikerült kihoznunk a maximumot a csomagunkból ez alatt a négy hétvége alatt. Szóval, ha így nézzük, akkor egy kicsit kiábrándító volt a kezdés. De el fogunk végezni egy kis finomhangolást. Még fiatal a csapat, szóval itt-ott jobb munkát kell végeznünk, de biztosra veszem, hogy tudunk majd javítani” – magyarázta.


Mivel vasárnap délelőtt egy technikai szabálytalanság (autójának első vezetőszárnya nem felelt meg az előírásoknak) miatt kizárták az időmérőről, Bakuban csak a mezőny végéről indulhatott, ám így is sikerült tizedikként célba érnie.


„Szereztünk egy pontot a versenyen, ami azért jobb a semminél. De eléggé nehéz dolgunk volt, nem volt túl jó a tapadás. Nem hiszem, hogy sikerült volna megfelelően működésre bírni a gumikat, és kihozni belőlük a legjobb tapadást. De megtettük, amit lehetett, és feltételezem, hogy a következő futam jobb lesz a csapat számára” – zárta gondolatát.