Gasly egyre jobban ráérez a Red Bullra

A szezont döcögősen kezdő Red Bull-pilóta, Pierre Gasly állítja, Bakuban sikerült előrelépést tennie, és már sokkal jobban érezte magát autójában, noha ez – műszaki hiba okozta – kiesése miatt végül nem „jövedelmezett”.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Erős debütáló szezonját követően Gasly egyből megkapta a nagy lehetőséget, Daniel Ricciardo távozását követően ugyanis a Red Bull vezetői őt választották az ausztrál pótlására. Látva, mennyire bíznak benne a bikások, idei szereplését sokan izgatottan várták, az első futamokon azonban meglehetősen gyengén teljesített.


Mivel eredményei elmaradtak a várttól, az Azeri Nagydíj előtt már olyan találgatásokat is olvashattunk, hogy a Red Bull még a szezon vége előtt lefokozhatja őt, Bakuban viszont sikerült előrelépnie, noha több büntetés is hátráltatta.
Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)Időeredményét például autója szabálytalan működése miatt törölték, ezért a boxból végéről kellett indulnia. A futamon azonban felkapaszkodott a hatodik helyre, mielőtt autója megállt. „Elég sok dolog történt azon a hétvégén, és sok nem segített rajtunk, de próbálom a pozitívumokat nézni. Sokkal jobban éreztem magam az autóban, sokkal inkább úgy vezethettem, ahogy szeretek és sikerült jól teljesíteni a Q1-ben” – nyilatkozta büszkén.


„Mivel a boxból indultam, tudtuk, hogy nehéz lesz az élmezőnnyel küzdeni, az autó azonban elég erős volt ahhoz, hogy visszajöjjek a pontszerzők közé, és értékes pontokat szerezzek vele. Sokkal jobban éreztem magam a volán mögött. Sokat kell még dolgoznunk, de úgy érzem, ez már lényegesen jobb hétvége volt, mint az első három. Alkalmazkodom, és a helyes irányba haladunk” – folytatta.


Amikor megkérdezték, a fejlődés az autón végrehajtott változtatásoknak, vagy annak köszönhető, hogy ő is módosított vezetési stílusán, a francia a következőképpen válaszolt: „Szerintem ezek kombinációja. A csapat által kínált megoldások összessége, és az, hogy már én is tudom, mit kell tennem, és egy kicsit jobban tudok alkalmazkodni az autóhoz. Változtattam egy kicsit, és így jobban ki tudjuk, hozni a maximumot. Lassan az egész csomag fejlődik.”
Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)