Először gokartban a kis Räikkönen: „Meglátjuk, tetszik-e neki”

Hamarosan kiderülhet, van-e esély arra, hogy egy újabb generációs Räikkönen kezdjen versenyzői pályafutásba: Kimi Räikkönen a nyáron gokartba ülteti az egyelőre a motorokért rajongó fiát.

Kimi Räikkönen és fia, Robin (Fotó: Kimi Räikkönen/Instagram)

Viszonylag ritkán beszél a magánéletéről a lehetősége szerint a médiát is messziről kerülő Kimi Räikkönen, fiáról, Robinról azt viszont tudhatjuk, hogy már szinte babakora óta érdeklődik a motor hajtotta járművek iránt. A 2007-es bajnok korábban többször is kijelentette, nem feltétlenül örülne annak, ha a gyermeke az örökébe lépne, mert sem a versenyzéssel járó felhajtás, sem a sok utazás nem hiányozna neki a visszavonulása után, mindazonáltal fiára hagyja a döntést.


Az 5 esztendős Robin F1-es paddockban már számos alkalommal járt, apja a gokartozás kipróbálását viszont még túlságosan korainak tartotta számára. Mostanáig. Bakuban tudniillik elárulta, hogy a nyáron szeretné elvinni őt egy pályára, hogy kipróbálhassa a száguldás ezen formáját – annak ellenére, hogy jelenleg inkább mutat nagyobb érdeklődést a kétkerekűek iránt.


„Igen, nagyon élvezi. Egyelőre inkább érdeklik a motorok, mint az autók. Nem tudhatjuk, lehet, hogy így is marad. A nyáron mindenesetre először fogom elvinni őt gokartozni. Majd meglátjuk, hogy mennyire tetszik neki. A gyerekeknél sosem tudhatjuk. Van, hogy megtetszik nekik valami, aztán kicsit később már teljesen az ellenkezőjét csinálják. Ebben a korban még minden inkább csak játék” – nyilatkozta az Alfa Romeo versenyzője.
Robin Räikkönen (Fotó: XPB) Robin Räikkönen (Fotó: XPB)


Ezek után megkérdezték, mit fog tenni, ha fia esetleg beleszeret a versenyzésbe, és ő is ezt a hivatást választja. „Az is rendben lesz. Mi támogatni fogjuk őket, bármit is akarnak csinálni. Akár táncos is lehet, ha akar, ez egyáltalán nem probléma” – felelte a „Jégember”. „A legfontosabb, hogy élvezzék, amit csinálnak, hogy értelme legyen, és kiteljesítse őket. Teljesen mindegy, hogy mit választanak, annál minden jobb, hogy csak vasúti pályaudvarokon lógnak, és hülyeségeket csinálnak, vagy csak otthon játszanak a számítógéppel.”


Räikkönen azt is elárulta, hogy miután a család Svájcban él, a gyermekeiket több nyelven nevelik, és nemzetközi iskolába szeretnék járatni őket. „Finnül és angolul beszélnek. A lányunk még csak két éves, ő még csupán pár szót mond, Robin viszont angolul talán jobban beszél, mint finnül. Jelenleg egy angol nyelvű óvodába jár, és miután úgy vélem, Svájcban fogunk maradni, ha iskolás lesz, nemzetközi iskolába íratjuk be. Ott talán németet vagy svájci németet is fog tanulni, mert amikor még kicsik, ez számukra gyerekjáték. Én helyesnek tartom, hogy a gyerek több nyelvet beszélve nő föl, mert így sokkal könnyebb, mint később nyelveket tanulni.”