Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll holnap ismét használhatja az új fejlesztéseket

Stroll holnap ismét használhatja az új fejlesztéseket

RaceFans
Bár az első szabadedzésen elszenvedett baleset következtében Lance Stroll autója több ponton is megrongálódott, a kanadai holnap is használhatja majd az istálló új fejlesztéseit, addigra ugyanis mindent pótolni tudnak – jelezte a Racing Point technikai igazgatója.

Stroll a kilences kanyarban veszítette el uralmát autója felett, ami orral csapódott a gumifalnak, és bár igazán komoly kár nem keletkezett benne, a gép több ponton is megrongálódott. Például az újfejlesztésű padlólemez első rész és a szintén új felfüggesztés. Utóbbit a második szabadedzés előtt sikerült cserélni, előbbiből viszont nem tudtak új specifikációjút felszerelni az autóra.

Így a tervezettnél kevesebb adatot gyűjthettek az év első komoly fejlesztési csomagjáról, a holnap szabadedzésen viszont valamelyest pótolhatják ezt, addigra ugyanis felszerelnek egy másik újfejlesztésű padlólemezt a kanadai autójára.

Lance Stroll balesete (Fotó: Formula1/Twitter) Lance Stroll balesete (Fotó: Formula1/Twitter)

„A második szabadedzésen csak egy autónk használta teljes egészében az új csomagot a délelőtti sérülés miatt” – kezdte értékelését a technikai igazgató, Andrew Green. „Sergio (Pérez) azonban használhatta a fejlesztéseket, és a következő órákban már tudni fogjuk, mit csináljuk, és mi hogyan teljesít” – tette hozzá.

Kiemelte, bár a csapat az új tulajdonosoknak hála gyorsabban tudja fejleszteni autóját, alkatrészkészlete egyelőre „szegényesebb”, tavaly ugyanis nagyon limitált költségvetésből kellett gazdálkodniuk, és még érzik ennek hatását.

„Nagyon gyorsan fejlesztjük az autót, így az összes alkatrész elavult valamilyen szempontból. Különböző okai vannak annak, hogy nem rendelkezünk a kívánt elemekkel” – magyarázta a szakember, kinek csapata a tavalyiról „örökölt” nehézségek ellenére célba vette a középmezőny legjobb pozíciójának, a bajnoki negyedik helynek a megszerzését.

Borítókép: Lance Stroll autója a délelőtti baleset után (Fotó: XPB)

További tartalmak