Megbüntetik Russellt a balesete után

Nem úszta meg következmények nélkül szombati balesetét George Russel. Büntetést érő cserét hajtottak végre a Williamsén.

George Russell (Fotó: XPB)

A brit tehetség a Spanyol Nagydíj 3. szabadedzésének utolsó 5 percében veszítette el az irányítást az autója fölött. A pálya 4-es kanyarjából háttal vágódott ki, és a Williams a gumifalnak csapódott. Az edzésnek e baleset miatt piros zászlóval vetettek véget.


A történteket Russell nem úszta meg következmények nélkül: autójában váltót kellett cserélni, és mivel erre szombaton a szabályok már nem kínálnak lehetőséget, 5 rajthelyes büntetés vár rá. Ez az esélyeit aligha fogja befolyásolni. A Williams továbbra is biztos sereghajtónak számít, így Russell legfeljebb azt az egy pozíciót veszítheti el, amit csapattársától, Robert Kubicától vehetett volna el az időmérőn. A grove-iaknál egyébként az első edzést leszámítva Barcelonában is a fiatalabb versenyző volt a gyorsabb eddig.


Russellén kívül további cserékre is sor került szombaton, igaz, ezekért büntetés nem járt. A második napra Nico Hülkenberg, Carlos Sainz és Lando Norris is megkapta a Renault továbbfejlesztett erőforrását, amit pénteken elsőként Daniel Ricciardo próbált ki. Valamennyi versenyző a V6-os motorból, a turbófeltöltőből és az MGU-H-ból kapott egy új példányt.


Hülkenberg és Sainz ezzel már a harmadiknál tart, és a következő cseréjéért büntetést fog kapni.