Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Ne legyünk ennyire óvatosak!

Ricciardo: Ne legyünk ennyire óvatosak!

F1i
Daniel Ricciardo úgy érzi, a Renault alulteljesített, és egy remek pontszerzési lehetőséget szalasztott el a Spanyol Nagydíjon, köszönhetően annak, hogy a futam második felében túlságosan óvatos volt.

Továbbra sem akar összejönni egy jó futam a tesztidőszakban még az első hármassal szembeni hátrány csökkentését célzó Renault számára. A franciák Spanyolországban is pont nélkül maradtak, miután esélyesebb versenyzőjük, Daniel Ricciardo csak egy helyet javított rajtpozícióján (a tizenharmadik kockából indult, miután bakui hibája miatt hátrébb sorolták).

Az ausztrál a futam első felében a végül nyolcadikként célba érkező Carlos Sainzcal harcolt, aki a biztonsági autós fázis után több pozíciót is nyert, Ricciardo viszont megrekedt, a Renault ugyanis konzervatívabb taktikát választott, mint a McLaren.

Carlos Sainz és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Carlos Sainz és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Csapata, bízva abban, hogy ezzel jobb lehetőségeket teremt számára, a keményebb gumin küldte ki a második etapra, a terv azonban nem jött be. „Őszintén mondom, frusztrált vagyok” – nyilatkozta a leintést követően. „Láttam, hogy Carlos nyolcadik lett. És mi végig ott voltunk mögötte a futam első etapjában. De mi a keményeket tettük fel, ő a közepeseket és leelőzött a kiállás utáni körben.”

„Pedig tudtam volna azt a tempót hozni, amit ő. Szerintem most alulteljesítettünk ahhoz képest, mit tud az autónk ebben a szoros középmezőnyben. Hiányzott a tökéletesség, és most hiányzik az a négy pont is. Most kell próbálnunk kiagyalni, hogyan érhettünk volna el jobb eredményt. Meg kell érteni, miért tettük fel a kemény keveréket a közepes helyett, azt, hogy miért voltunk túlságosan óvatosak. Ennyire ne legyünk óvatosak!” – hangsúlyozta.

Kiemelte, teljesen egyértelmű, hogy eddig az egész szezon elmarad a várakozásoktól és a folytatásban sokkal jobban kell teljesíteniük. „Nyilvánvaló, hogy nem az utolsó pontért akarunk harcolni. Jók voltunk ahhoz, hogy megszerezzük a nyolcadik helyet. De nem hajtottuk végre jól a feladatunkat. Ez az autó nem a tizenkettedik helyre való, a középmezőny viszont nagyon szoros. Jobb munkát kell végeznünk. Meg fogom osztani a csapattal a saját tapasztalataimat, de most a pozitívumokra kell összpontosítani, és meg kell tartani a srácok motivációját” – zárta gondolatát.

 Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak