Honda: A megbízhatóság jó, jöhetnek a lóerők!

Most, hogy a megbízhatóság terén sikerült megfelelő szintet elérnie, a Honda elkezd a teljesítmény növelésére összpontosítani, a cél ugyanis még mindig az, hogy a gyár győzelmeket szerezzen – jelentette ki a japánok sportigazgatója, Jamamoto Maszasi.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

A McLarennel töltött három kiábrándító, és a Toro Rossóval közös, részben már a felkészülésnek és a tesztelésnek szentelt év után a Honda idén, a Red Bull oldalán már dobogós helyezéseket is szerzett, motorjaik megbízhatóságával pedig már nincsenek komoly problémák (náluk és a testvércsapatnál is sokkal megbízhatóbban futnak, mint az előző években).


Ezzel sikerült elérniük egyik célkitűzésüket, a megbízhatósággal ugyanis sokáig komoly gondjaik voltak. Most tehát jöhet a következő lépés, vagyis a teljesítmény javítása (természetesen úgy, hogy ez ne menjen a megbízhatóság rovására).
Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)„A legfőbb cél még mindig az, hogy győzelmeket szerezhessünk” – jelentette ki a gyár sportigazgatója, Jamamoto Maszasi. „A csapatoktól érkező visszajelzések valamint a kutatási és a fejlesztési részleg adatai azt mutatják, hogy a rendszerünk rendben van. Eddig főként az erő és a megbízhatóság egyensúlyára összpontosítottunk, most viszont jöhet a több lőerő!”


„Jobb teljesítményre van szükségünk, szóval most le kell szegnünk a fejünket, és javítanunk kell ezen a területen” – hangsúlyozta a főnök, aki reméli, csapata még idén közelebb kerül a Ferrarihoz és a Mercedeshez, azt viszont tartja, a Renault-nál már jobb formában van.


„A Red Bull és a Toro Rosso segítségének hála szerintem most már tényleg jobb helyzetben vagyunk, mint a Renault, de persze nem tartunk túl sokkal előttük. Nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy javítsunk a teljesítményen, és magas szinten tartsuk a megbízhatóságot. Ez sok fejlesztési munkát igényel, de a munka nélkül nehéz felzárkózni. Oda kell figyelnünk a költségvetésre, de jó úton vagyunk, és egyelőre a legtöbb, amit megtehettünk, az az egyensúly megtalálása volt” – mondta.
Fotó: XPB Fotó: XPB