Musorujsag
Élő Eredmények

Pert veszített a Haas főszponzora és elbukta a logóját is

Pert veszített a Haas főszponzora és elbukta a logóját is

Autosport
Pert veszített a Haas főtámogatója a Rich Energy egy kerékpárgyártóval szemben, miután az logójának eltulajdonításával vádolta őket. A jelenlegi állás szerint a cég már nem használhatja agancsos logóját a Forma–1-es autókon sem.

Még márciusban került bíróság elé a Whyte Bikes és a Rich Energy ügye, miután a kerékpárgyártó beperelte az energiaitalosokat, akik az övékéhez kísértetiesen hasonlító emblémát használnak. A Rich azzal védekezett, hogy bár „hosszas internetes felmérést követően” választották ki logójukat, nem a Whyte Bikeséról másolták azt.

A meghallgatás során a Rich Energy első embere, William Storey és grafikai tervezője, Sean Kelly állította, nem is ismerték a kerékpárosok logóját, magyarázatuk viszont nem győzte meg a bíróságot, sőt még azt is felhozták ellenük, hogy ezzel félrevezették őket a tárgyalás során.

Az ítélet kihirdetésekor a bíróság úgy fogalmazott, egészen biztosan ismerniük kellett a Whyte Bikes logóját, ami szinte megegyezik az övékkel, amit a döntés értelmében már nem használhatnak termékeiken, internetes oldalukon és a Forma–1-es autókon sem, melyeken igen nagy felületen jelentek meg, mióta a cég a Haas névadó szponzoraként ténykedik.

A Whyte Bikes a döntés értelmében mostantól keresetet nyújthat be a károk megtérítéséért, de adott esetben a Rich Energy is fellebbezhet a döntés ellen június 27-ig. A cég már jelezte, vizsgálja ennek lehetőségét, hiszen „csalódott a bíróság döntésében.”

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak