Musorujsag
Élő Eredmények

Tartalékversenyzőjével teszteli a 18 colos abroncsokat a Renault

Tartalékversenyzőjével teszteli a 18 colos abroncsokat a Renault

F1i
A Renault hivatalos tartalékversenyzőjét, Szergej Szirotkint küldi pályára a Pirellivel közösen, a 18 colos abroncsok kipróbálására irányuló teszteken – árulta el a franciák csapatvezetője, Cyril Abiteboul.

Az már tavaly eldőlt, hogy a 2021-es szabályváltozások keretén belül a királykategóriába is megérkeznek a 18 colos abroncsok (ezeket a Forma–2-ben afféle előtesztelési jelleggel már jövőre kipróbálják), melyek bevezetéséről hosszú ideig tárgyaltak a sportág vezetői, és csak azt követően szánták el magukat, hogy az ötlet másodszor is napirendre került.

Ezek tesztelését természetesen a királykategóriában is időben el kell kezdeni. A Pirelli ennek érdekében speciálisan felkészített tesztautókat kért az istállóktól, melyek közül három már egészen biztosan a segítségükre lesz.

Szergej Szirotkin (Fotó: XPB) Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)

A szezon második felében induló gyakorlásokon a Mercedes, a Renault és a McLaren vesz majd részt (mindhárom alakulat rendelkezésére két tesztnap áll majd). A Renault csapatfőnöke nemrég azt is elárulta már, kit ültetnek autóba ezen a teszten. „A tervünk az, hogy Szergej (Szirotkin) vezeti majd az autónkat” – jelentette ki Abiteboul.

„Jó képességű versenyző, aki remekül ismeri az autónkat, nagyon jól megértette a Pirelli abroncsait is, vannak azzal tapasztalatai és pontos visszajelzéseket ad. Szóval, ezt a munkát ő fogja elvégezni a csapatunk számára” – hangsúlyozta.

A Pirelli a legtöbb hasonló jellegű teszt előtt hangsúlyozza, örül, ha a csapatok már F1-es tapasztalatokkal bíró pilótákat küldenek pályára. Noha Szirotkin nem a legrutinosabbak közül való, egy évet lehúzott már a királykategóriában (tavaly a Williamsnél) és korábban több teszten is részt vett, tehát azt sem állíthatjuk, hogy rutintalan egy ilyen jellegű feladathoz.

Egymás mellett a 18 colos és a jelenlegi 13 colos F2-es abroncs (Fotó: Pirelli) Egymás mellett a 18 colos és a jelenlegi 13 colos F2-es abroncs (Fotó: Pirelli)
Borítókép: A Pirelli 18 colos gumija (Fotó: XPB)

További tartalmak