Musorujsag
Élő Eredmények

Gumik: a maximumon a Ferrari és a Red Bull Monacóban

Pirelli
A maximálisan választható mennyiséget rendelte a Ferrari és a Red Bull a legpuhább gumikból monacói hétvégére.

A másfél hét múlva rendezendő Monacói Nagydíjon debütál a Pirelli idei legpuhább gumija, az 5-ös számú keveréket. Az utcai pályára az olasz gyártó a három leglágyabb verziójú abroncsát szállítja, ám a most közölt lista alapján megállapítható, hogy a 4-es és a 3-as keverék várhatóan nem lesz sokat az autókon.

A szabályok értelmében az összesen 13 szettből hármat a Pirelli, 10-et a csapatok választhatnak ki, egy garnitúrát valamennyi szettből kötelező kiválasztani. A csapatok kettőt, a Ferrarit és a Red Bullt csak ez a kikötés gátolta meg abban, hogy kizárólag piros jelölésű 5-ös gumikkal szerelkezzen föl: mindketten a maximálisan választható 11 szett lágy gumit igényeltek. Ez azt is jelenti, hogy versenyzőik nem fognak gyakorolni a közepes és kemény típusokon a szabadedzések alkalmával.

A többiek ennyire nem feszegették a határokat. A Mercedes például mindkét versenyzőjének 2-2 közepes gumit kért, így Lewis Hamilton és Valtteri Bottas tesztelheti is ezen abroncsokat, és akár a versenytaktika szempontjából is több variációs lehetőséggel rendelkezhet.

A legtöbb csapat az ő példájukat követte a választás terén; a Renault és a Haas megosztotta stratégiáját két versenyzője között; míg a Racing Point és a Williams a legkonzervatívabb szemléletmóddal csak 9 lágy szettet igényelt. Előbbi csapat így 2 kemény gumit rendelt, utóbbinak pedig mindenkinél több, három közepes keveréke lesz.

A Monacói Nagydíj gumikiosztása:

Monacói gumikiosztás (Grafika: Pirelli) Grafika: Pirelli

További tartalmak