Musorujsag
Élő Eredmények

Először nyilatkozott leváltása óta a Ferrari volt csapatfőnöke

Először nyilatkozott leváltása óta a Ferrari volt csapatfőnöke

Sky Italia
Múlt év végi leváltása óta először nyilatkozott a médiának Maurizio Arrivabene, a Ferrari volt csapatfőnöke. Az istálló gyenge évkezdéséről is véleményt formált.

A Ferrarinál a 2018-as bajnoki kudarcot követően történt vezetőváltás. Maurizio Arrivabene előző csapatfőnök szerződése az év végével járt le, és az elnökség úgy döntött, azt nem hosszabbítja meg, mivel komoly vezetésfilozófiai különbségek voltak közte és akkori technikai igazgatója, Mattia Binotto között. Az istálló irányításával az idei év kezdetekor Binottót bízták meg, ám legénysége öt nagydíjhétvégét követően is nyeretlenül áll a bajnokságban, máris jókora hátránnyal a Mercedes mögött, vagyis áttörésnek nyoma nincs.

Arrivabene leváltása óta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, sem a történtekről, sem a csapatról nem nyilatkozott. Szerdán viszont a Mille Miglia versenyen maga is tiszteletét tette Bresciában, ahol az olasz Sky Italia kamerája elé állt – mosolygósan, lazán. „Éveken át a munkám miatt voltam távol a szülővárosomtól, de most felkértek, hogy csatlakozzak az ezer mérföldes verseny igazgatótanácsához, így alkalmam nyílt hozzátenni valamit ehhez a csodálatos eseményhez” – mondta a jelenléte apropójáról és új szerepköréről.

Az interjú témáját persze nem elsősorban a történelmi utcai autóverseny jelentette, hanem a Ferrari F1-es csapata és annak eddigi szereplése. Bár azt gondolhatnánk, neheztel a vörösökre az eltávolítása miatt, Arrivabene együtt érzően beszélt volt csapatáról, sőt azoknak tett szemrehányást, akik elfordultak a Scuderiától. „A világbajnokság még hosszú. Még ma is a Ferrari-család részének érzem magam. Négy éven át dolgoztam a cégnek, és nagyon sokat kaptam tőle. Mindig is a része maradok” – szögezte le.

Mattia Binotto és Maurizio Arrivabene (Fotó: XPB) Mattia Binotto és Maurizio Arrivabene (Fotó: XPB)

„Mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy támogassa a csapatot! Mindig is úgy gondoltam, amikor Maranellóban dolgoztam, hogy a győzteseket követni a sikerek idején, amikor jönnek a dobogók, mindig könnyű, de a nehéz időkben már nehezebb támogatni a csapatot. Én mindig a tőlem telhető legjobbat nyújtottam. A hallgatásom pedig mindig önkéntes volt a nehéz időkben. Ma is ezt teszem. De ha beszélnem kell, csak annyit mondhatok, hogy támogatnunk kell ezeket a srácokat, az egész csapatot. Szívben és gondolatban mindig veletek vagyok, és remélem, hogy minden szurkoló is támogat benneteket!. Türelemre van szükség. Hajrá, Ferrari! Hajrá, fiúk!” – biztatta volt kollégáit.

Borítókép: Maurizio Arrivabene (Fotó: XPB)

További tartalmak