Gasly: A stílusom túl agresszív a Red Bullhoz

A Red Bull francia versenyzője, Pierre Gasly úgy érzi, év eleji gyengélkedése részben agresszív vezetési stílusának köszönhető, az ugyanis nem passzol a bikások idei autójához, amihez szépen lassan azért így is hozzá fog szokni.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Tavaly remekelt a Toro Rossóval, ezért a Red Bull vezetői Daniel Ricciardo távozása után őt igazolták az ausztrál helyére, Gasly azonban eddig nem igazán érzett rá a bikások idei autójára. Főleg az év legelején maradt el a várt teljesítményszinttől, amihez lassan egyre közelebb kerül (az utóbbi futamokon már látható volt, hogy valamelyest fejlődött).


A fiatal francia a nem várt gyengélkedés kapcsán elmondta, érzése szerint vezetési stílusának is köze van ahhoz, hogy még nem érzett rá tökéletesen az RB15-esre, amihez ő egyelőre túlságosan agresszív, főleg gázadáskor.
Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)


„Annyira már nem vagyok messze tőle” – felelte, amikor arról kérdezték, mennyire érzi magát jól a Red Bull volánja mögött. „Azt hiszem, találtunk valamit, amivel most eléggé boldog vagyok, de azért még van pár dolog, amin változtatni szeretnék, szóval eléggé nehéz megmondani, hogy egészen pontosan mennyire vagyok messze ettől.”


„De érzem, hogy jobb leszek. Legalábbis annak köszönhetően, amit találtunk, most következetesebb lehetek. Azt hiszem, ez jó kiindulópont a hétvégi munkához. Elégedett vagyok az alapokkal, de az utolsó tizedeket még meg kell találnunk. Változtatnunk kell néhány dolgon és nekem is változtatnom kell, hogy még jobban érezzem magam az autóban. A munka elkezd majd kifizetődni. Többet akarok, és még többet fogok dolgozni, hogy jobbak legyenek az eredményeim” – magyarázta.


A Red Bull számára idén a kanyarokban való egyensúly megtalálása az egyik legnagyobb kihívás, Gaslyt pedig ez is hátráltatta a gyors formába lendülésben. „Folyamatosan dolgozunk ezen, hogy egyenletesebbek legyünk és ne csúszkáljunk annyit a kanyarokban. Már javítottunk, és ilyenkor jobban is érzed magad az autóban. Persze, még mindig javíthatunk, de az év elejéhez képest nagy előrelépést tettünk. Nekem most a kigyorsítás az, ami kritikus fontosságú. Próbálok tisztán kigyorsítani, és ilyenkor nem segít, hogy agresszíven használom a gázpedált. Néha ez kifizetődik, néha viszont túlmelegítem a gumikat” – ismerte el.
Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)