Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Ferrari? A Mercedest akarom a valaha volt legjobbá tenni

Hamilton: Ferrari? A Mercedest akarom a valaha volt legjobbá tenni

FIA
Lewis Hamilton nem tagadta, csodálja a Ferrarit a múltja miatt, ám a csapatváltása lehetőségéről szóló találgatásokra reagálva egyértelművé tette, a Mercedest kívánja minden idők legsikeresebb csapatává tenni .

Toto Wolff egy közelmúltban adott interjúban elismerte, a tavalyi szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalásaik során nyíltan elbeszélgettek Lewis Hamiltonnal annak lehetőségéről, hogy a brit a Ferrarihoz szerződjön. A Mercedes csapatfőnöke érthetőnek tartja, hogy egy versenyző hasonló helyzetben tájékozódik a lehetőségeiről, és azt is belátja, hogy minden versenyző számára komoly vonzerővel bír az F1 legnagyobb múltú csapata.

A témáról, érdekli-e őt a lehetősége annak, hogy a Scuderiánál fejezze be F1-es pályafutását, Hamiltont is megkérdezték a barcelonai győzelme után. „Nos, nem emlékszem pontosan, hogy milyen beszélgetésre utalt Toto. De amikor tárgyalsz, mindig elhangzik a Ferrari neve is” – nyilatkozta a brit. „Toto rendkívül intelligens ember, ezért nagyszerű beszélgetéseket szoktunk lefolytatni. Én már tizenhárom éves korom óta a Mercedesszel vagyok, ezért nehezen tudnám elképzelni magam más csapatnál.”

„Sosem csináltam titkot abból, hogy rajongója vagyok a Ferrarinak, a Ferrari autóinak. Ez nem titok. Hogy tervezem-e, hogy másik csapathoz megyek? Még nem foglalkoztam a jövőmmel” – válaszolta az ötszörös világbajnok a Spanyol Nagydíjat követő sajtótájékoztatón.

Max Verstappen az esetleges ferraris lehetőség kapcsán meg is jegyezte neki: „Így jártál jobban…”

Fotó: XPB Fotó: XPB

A Ferrari egyelőre valóban nem lehet vonzóbb célállomás a Mercedesnél, amely csapat rekordok sorához segítette és segítheti továbbra is Hamiltont a dominanciájával. Minden tekintetben a sportág történetének legsikeresebbjévé válni pedig olyasfajta cél a brit számára, amiről már a mercedeses korszakának kezdete előtt ábrándozott.

Most tökéletes helyzetben van a megvalósításhoz. „Pillanatnyilag élvezem, hogy ennél a csapatnál versenyezhetek. Tetszik, hogy folyamatosan fejlődni tudunk ezzel a csapattal. Hihetetlen, amit elértünk együtt, amit az utóbbi hat-hét évben véghez vittünk. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy ez legyen minden idők legsikeresebb csapata. Ez a jelenlegi célomat, csak ezzel foglalkozom most” – tette egyértelművé Hamilton.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak