Montoya nem vendég volt Stroll mellett?

Német sajtóhírek szerint Juan Pablo Montoya nem csupán vendégként volt jelen a Spanyol Nagydíjon: a Williams és a McLaren korábbi versenyzője Lance Stroll mellett „teljesíthetett szolgálatot” mentális trénerként.

Lawrence Stroll és Juan Pablo Montoya (Fotó: XPB)

A hétszeres futamgyőztes az Auto Motor und Sport információi szerint jelent meg egyszerű VIP-vendégnél komolyabb minőségben a Racing Point garázsában, igaz, a csapat tartja magát ahhoz, hogy a kolumbiainak nem volt konkrét szerepe a hétvége során.


Hogy mennyi igaz a fölvetésből, az hamarosan kiderül, hiszen ha Montoya valóban szerepet kapott mentális trénerként a Racing Point kanadai pilótája mellett, akkor feltehetően a jövőben több futamon is felbukkan majd a csapat garázsában, hogy tanácsokkal lássa el „védencét”, akinek szezonja a vártnál döcögősebben indult.
Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)


Stroll ugyanis a tesztidőszak alatt meglehetősen biztatóan teljesített, az első öt futamon viszont csak kétszer került be a pontszerzők közé, és egyelőre az időmérőkön és megszerzett egységek tekintetében is elmarad csapattársától, Sergio Péreztől.


Előfordulhat tehát, hogy a csapat ezt látva valóban megpróbált segíteni a 20 éves pilótának egy mentális trénerrel, aki pályafutása során számos kategóriában megfordult, komoly tapasztalatokat szerzett, és akinek útmutatásai alapján higgadtabban teljesíthet, ez pedig idővel talán az eredményein is látszani fog.


Más kérdés, hogy – amint arra cikkében az Auto Motor und Sport is rámutat – amennyiben Montoya valóban mentális trénerként volt jelen a hétvégén, egyelőre tudott-e segítséget nyújtani Strollnak, aki két alkalommal is a kavicságyban kötött ki…
Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)