Nem adja alább a Renault

Bár az idei szezont a vártnál gyengébben kezdte, a Renault még csak nem is gondolt arra, hogy változtasson eredeti céljain – jelentette ki határozottan a franciák Forma–1-es csapatát vezető, Cyril Abiteboul.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

A Renault azzal a határozott céllal vágott neki az évnek, hogy megtartja pozícióját a középmezőny élén és csökkenti lemaradását a három élcsapattal szemben. Ehhez képest öt futam után csak a nyolcadik helyen állnak a tabellán úgy, hogy mindössze kétszer szereztek pontot, miközben gyakran szembesültek műszaki problémákkal.


Bár az F1-es csapatot irányító Cyril Abiteboul tudja, a vártnál nehezebb lesz a szezon, és sokat kell dolgozniuk, hogy megfordítsák szerencséjüket, a szakember kijelentette, nem változtatnak eredeti céljaikon – ez, hangsúlyozta, meg sem fordult a fejükben!
Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)


„Vissza akarunk találni ahhoz a teljesítményszinthez, melyen állnunk kellene utazásunk jelenlegi fázisában” – kezdte a szakember. „A céljainkat tartjuk! Ezek semmit sem változtak, és nem is gondoltunk arra, hogy újratárgyaljuk őket” – folytatta, majd hozzátette, továbbra is úgy érzik, autójukban van potenciál, ezért is fájdalmasak az elszalasztott lehetőségek.


„De a helyzet hasonló a többieknél is. Szerintem ők is hasonlóan nyilatkoznának. Biztosra veszem, hogy a Haas is állhatna a középmezőny élén, ha mindent helyesen csinál, és mondhatná ezt a Toro Rosso meg a McLaren is. Való igaz, néhány kisebb változás látványosabbá teheti a dolgokat, a cél azonban az volt, hogy a középmezőny élén álljunk, ezt viszont nem értük el. A rövidtávú cél most az, hogy elérjük azt a szintet, ami elérhető lenne, ha a következő futamokon mindent ki tudunk hozni az autóból, amit ki lehet hozni belőle” – magyarázta.


Hiába áll a Renault a nyolcadik helyen, Abiteboul szerint az mindenképp motiváló, hogy a negyedik pozíciót elfoglaló McLaren csak 10 pontra van tőlük. „Ez az egyetlen jó hír! A csata nagyon nyitott, és szerintem a szezon kétharmadáig biztosan ez lesz a helyzet. Ez lehetővé teszi, hogy újraszerveződjünk, és mindent megtegyünk, amit csak megtehetünk a negyedik hely megszerzéséért, ami így továbbra is elérhető. De nem ez volt az egyetlen cél! A lemaradást is csökkenteni akartuk, amit szintén nem értünk el, szóval ezen is dolgoznunk kell” – zárta gondolatát.
Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)