Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas: Minden apróság döntő fontosságú lehet

Bottas: Minden apróság döntő fontosságú lehet

Formula1.com
Amennyiben kettejük között, egy csapaton belüli csatában dől el a világbajnoki cím sorsa, Valtteri Bottas szerint minden apró momentum kulcsfontosságú lehet a Lewis Hamiltonnal vívott küzdelem során.

Két a Mercedes és a Ferrari összecsapásáról szóló szezon után 2019 eddig a hibridéra első éveit idézi, melyekben a csillagosok pilótái küzdöttek a bajnoki győzelemért. Ezúttal viszont más a szereposztás, a bajnoki diadalt követően visszavonuló Nico Rosberg helyett a tavalyi gyenge évad után magára találó Valtteri Bottas küzd Lewis Hamiltonnal.

Barcelon előtt a finn vezette a bajnokságot, és minden adott volt ahhoz, hogy növelje előnyét, az időmérőn ugyanis fölényes győzelmet aratott, a rajtnál viszont ezúttal alulmaradt a csapattárssal szemben, akit később sem tudott már visszaelőzni.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Nem meglepő tehát, hogy úgy érzi, ha a folytatásban is csak róluk szól majd a szezon, minden apróságra oda kell figyelnie, hiszen a bajnoki csata során bármelyik momentum kulcsfontosságú lehet majd. „Most kettőnk között zajlik a küzdelem, de ez az év nagyon hosszú” – kezdte. „Több csapat is közel kerülhet, főleg bizonyos pályákon, és eközben a fejlesztési verseny is folyamatosan zajlik.”

„Viszont ha kettőnk között dől majd el a bajnoki cím sorsa, akkor minden egyes lehetőség kulcsfontosságú lesz. Éppen ezért volt számomra bosszantó a spanyolországi verseny” – ismerte el az ötszörös futamgyőztes.

„Úgy éreztem, hogy a hétvége során végig nagyon keményen dolgoztam. Aztán az időmérőn meg is szereztem a rajtelsőséget, azon a pályán, ahol ez egyébként nagyon sokat jelent. És ezután elveszítettem az első helyet a rajtnál! De, ilyen az élet… és még van 16 lehetőségem! Ez eléggé sok, és már várom őket. Most először Monacót” – magyarázta.

Ami Monacót illeti, a finn egyszer sem állhatott még dobogóra a hercegségben, az idei szezon viszont érzése szerint áttörést hozhat, ilyen jó autóval ugyanis még sosem volt alatta. „Eddigi pályafutásom során úgy érzem, igazán jó autóm még nem volt Monacóban. A pálya egyedi, és igazán jó autó szükséges hozzá. A barcelonai hármas szektor alapján a helyzetünk biztató. Jó lenne, ha a győzelemért küzdhetnék, vagy győzhetnék is azon a különleges helyszínen” – hangsúlyozta.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB9 Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB9
Borítókép: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)

További tartalmak