Musorujsag
Élő Eredmények

Sao Paulo megtartaná a Brazil Nagydíjat

Sao Paulo megtartaná a Brazil Nagydíjat

GMM
A helyi önkormányzat legutóbbi voksolását követőn fényesebbnek tűnik Interlagos jövője, Sao Paulo ugyanis szeretné megtartani a Forma–1-es Brazil Nagydíjat, ennek érdekében pedig elveti a klasszikus versenypálya privatizálásának ötletét.

Nemrég maga a brazil elnök jelentette be, hogy 2020-tól új helyszínen fogadhatják a királykategória mezőnyét: a futam az általa ismertetett nagyratörő tervek szerint Sao Paulóból Rio de Janeiróba költözik egy Ayrton Sennáról elnevezett versenypályára, amit rendkívül gyorsan, hat-hét hónap alatt fel szeretnének húzni.

Előfordulhat tehát, hogy az idei lesz az utolsó futam Sao Paulóban – az elmúlt hetekben legalábbis úgy tűnt, most viszont kiderült, az ottaniak is „aktivizálták” magukat, és jelezték, meg akarják tartani a nagydíjat.

Fotó: XPB Fotó: XPB

Ennek érdekében lemondanak a pálya tervezett privatizációjáról (állítólag ez nagy szerepet játszott abban, hogy a helyszín jövője kétségessé vált, és fölmerült a költöztetés ötlete). A döntést a polgármesternek, Bruno Covasnak még jóvá kell hagynia, ez viszont nem tűnik többnek egyszerű formaságnál, hiszen ő is szeretné a városban tartani a futamot.

„Nem kérdéses, hogy Sao Paolo a jövőben is fogadni tudja a Forma–1-es világbajnokságot” – nyilatkozta a politikus. „Nincs gond a biztonsággal, rendben van a szervezői háttér és minden évben dolgozunk a boxutca valamint a paddock karbantartásán” – tette hozzá.

Interlagos szerződése egyébként 2020-ig érvényes, ráadásul meglehetősen kedvező feltételek mellett, köszönhetően egy, a Forma–1 korábbi, Bernie Ecclestone neve által fémjelzett vezetése által kötött megegyezésnek. A helyszín maga már a klasszikusabbak közé tartozik, 1990 óta ugyanis minden évben bérelt helye volt a menetrendben, és több emlékezetes futamot rendeztek ott.

Fotó: XPB Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak