Musorujsag
Élő Eredmények

Szinte új autóval készül a német futamra a Racing Point

Szinte új autóval készül a német futamra a Racing Point

Motorsport
Komoly fejlesztésekkel készül a júliusi Német Nagydíjra a Racing Point- istálló. Andy Green, a csapat technikai igazgatója ezek kapcsán elmondta, az alakulat „majdnem új autóval” próbálkozik majd a szóban forgó versenyen.

A tulajdonosváltás lassan éreztetni kezdi hatását a silverstone-i alakulatnál, ahol a Lawrence Stroll vezette befektetői csoport érkezése óta sokkal nagyobb költségvetésből folyik a munka. Eközben több fontos, a jövőt érintő döntést is hoztak: elhagyják például a Toyota kölni szélcsatornáját és a Mercedes létesítményét fogják használni Brackleyben.

A háttérben a fejlesztési ütemet is fel akarják gyorsítani, az előző évekkel ellentétben ugyanis 2019-ben már elég pénzük van ahhoz, hogy folyamatosan új elemeket szereljenek az autóra, ami egyébként a tavalyi bizonytalanságok miatt meglehetősen egyszerű megoldásokkal van ellátva.

Az első lényegesebb fejlesztési csomagot Barcelonában vetettét be és próbálták optimalizálni, a következő pedig nyáron érkezik majd, a Német Nagydíjra. „Ez nagyon nagy lesz” – harangozta be a csomagot a csapatvezető, Otmar Szafnauer. „Az is nagy dolog, hogy változik az aerodinamikai filozófiánk. Próbálkozunk, és a lehető leggyorsabban pályára akarjuk vinni az újításokat, lehetőleg még a Magyar Nagydíj előtt” – tette hozzá.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Amikor megkérdezték, nem kockázatos-e a szezonközben változtatni az aerodinamikai irányvonalon, a szakember meglehetősen határozott választ adott. „Nem kockázatos. Mások már megtették azt, amit mi tenni tervezünk. Elég komoly változások lesznek. Ez lesz a helyes lépés, és ebben az irányban kell majd fejleszteni az autót” – magyarázta.

A technikai igazgató kifejtette, az újításokkal azokat a problémákat szeretnék orvosolni, melyek a barcelonaihoz hasonló helyszíneken hátráltatták őket. „Ismerve az autó egyensúlyát, ez a helyszín kemény volt számunkra. És az előző évekről is beszélhetek. Ez olyasmi, amit egy ideje meg szeretnénk már oldani. A nyári szünet előtt új elemek érkeznek, majdnem egy új autó jön majd. Remélhetőleg ezekkel megoldjuk az ilyen jellegű gondokat” – hangsúlyozta.

Végül elmondta, a csapat idén valóban sokkal gyorsabb fejleszthet. „Még mindig felzárkózóban vagyunk, de nem állunk le, és ez a szép az egészben. Nem fogunk most leállni a tanulással, és nem fogunk valami másra összpontosítani. Azokkal a gondolatokkal foglalkozunk, melyek folyamatos fejlődést hoznak. Mindig újabb és újabb elemek jönnek majd, de persze nem hiszem, hogy addig, amíg el nem készül az új autó jövőre, teljesen fel fogunk zárkózni” – mondta.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak