Musorujsag
Élő Eredmények

Tost: Ricciardo rájött, már nem győzheti le könnyen Verstappent

Tost: Ricciardo rájött, már nem győzheti le könnyen Verstappent

Autosport
Volt Toro Rossó-s főnökük szerint Max Verstappen volt az első számú oka annak, hogy Daniel Ricciardo távozott a Red Bulltól. Franz Tost szembetűnő változást lát a hollandnál.

A Red Bull talán nem, Max Verstappen viszont eddig maximálisan megfelelt a 2019-es várakozásoknak. Főnökei már a télen azt hangoztatták, hogy elég érettnek tartják a hollandot egy bajnoki küzdelemre, és ő az első öt versenyen bizonyította is, hogy már nem (mindig) olyan forrófejű, mint az előző években volt. Szemléletváltását a bajnoki tabellán elfoglalt harmadik helye is megerősíti: a Ferrarikat mindenekelőtt azért előzi meg, mert kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott, minden alkalommal a maximumot kihozva a lehetőségeiből.

Persze azt nem tudhatjuk, hogy komolyabb tét mellett is ugyanez lenne-e a helyzet, ám a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost Christian Hornerhez és Helmut Markóhoz hasonlóan úgy érzi, Verstappen ténylegesen kezd beérni. „Rájött, hogy nem szükséges mindig fejjel a falnak rohannia. Mostanra eljutott arra a szintre, hogy már képes a győzelmekért és a bajnoki címért harcolni, amennyiben minden összejön számára” – vélekedett a korábbi főnöke.

Tost szerint érezhető Verstappen versenyzésén, hogy megtalálta végre a megfelelő egyensúlyt az agresszivitás és a kockázatvállalás között. „Szuper előzéseket is bemutatott, melyeknél érezni lehetett, hogy már nem táncol annyira pengeélen. Igazán éretté vált mostanra, és ezzel lehetővé vált számára, hogy a világbajnoki címért küzdjön.”

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

Ehhez persze mindenekelőtt még egy erre alkalmas autóra is szüksége lenne, hiszen a Red Bull jelenleg nem áll azon a szinten, hogy komoly kihívója legyen a Mercedesnek. Christian Horner csapatfőnök szerint Verstappen viszont már a csapaton belül is szintet ugrott, és igazi vezérré lépett elő azok után, hogy a rutinosabb Daniel Ricciardo a múlt év végén a Renault-hoz szerződött.

Ez utóbbi Tost szerint ugyancsak Verstappen „érdeme”: ő úgy látja, Ricciardót a holland fejlődése űzte el Milton Keynesből. „Max a leggyorsabb versenyzők egyike. Szerintem Ricciardo távozásának egyik oka Max volt. Rájött, hogy már nem győzheti le többé őt könnyen” – vélekedett a korábban mindkét versenyzővel együtt dolgozó szakember.

Borítókép: Max Verstappen és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak