Musorujsag
Élő Eredmények

Két reménye is van a Haasnak

Két reménye is van a Haasnak

GMM
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner bízik abban, hogy az istállónak az első kedvezőnek tűnő gumiválasztás mellett a jó egykörös tempó is a segítéségre lesz Monacóban, a hercegség utcáin ugyanis kiemelten fontos a jó rajtpozíció.

Ausztráliában még jól szerepelt az amerikai alakulat, később viszont folyamatosan gumiproblémákkal küzdöttek. Spanyolországban valamelyest javult a helyzet (mindkét versenyzőjük pontszerzőként ért célba), és reményeik szerint a soron következő Monacói Nagydíjon sem lesznek komoly problémák, a Pirelli gumiválasztása ugyanis elvileg kedvez nekik.

Az olaszok a leglágyabb abroncsokat viszik majd a hercegségbe, ez pedig a csapatvezető, Günther Steiner szerint jó lehetőséget teremt a jó forma megtartására. „A legnagyobb különbséget most a gumiválasztás jelenti majd. A legpuhábbakat is használni fogjuk” – kezdte.

Günther Steiner (Fotó: XPB) Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Nagyon reméljük, hogy ezekkel a gumikkal tartani tudjuk az üzemi hőmérsékletet, és jó eredményt érhetünk el. Mindenképpen próbálkozni fogunk, de azt csak csütörtökön tudjuk majd meg, hogy milyenek az esélyeink” – utalt a szabadedzésekre, melyekre Monacóban a hagyományoknak megfelelően már csütörtökön sor kerül.

A szakember a nekik kedvező gumiválasztás mellett az időmérős tempóban is bízik, ezen a helyszínen ugyanis kiemelten fontos a jó szombati teljesítmény, normál körülmények között ugyanis nagyon nehéz előzni a futamon.

„Az időmérőkön általában jók vagyunk” – jegyezte meg bizakodva. „Az első öt versenyből négyben ott voltunk a legjobb tíz között. Remélhetőleg a hétvégén is ez lesz a helyzet. Ha jó eredményt érünk el az időmérőn, akkor általában a versenyen már könnyű magunk mögött tartani a többieket, még akkor is, ha a versenytempónk nem az igazi. Éppen ezért az időmérő döntő fontosságú ezen a versenyhétvégén” – zárta gondolatát Steiner.

Fotó: XPB Fotó: XPB
Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak