Ricciardo kíváncsi, mire lesz képes Monacóban

A csapat ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo kíváncsi, milyen teljesítményt nyújt a hétvégén rendezendő Monacói Nagydíjon, azt követően, hogy az előző években versenyképes autókkal jó eredményei voltak a helyszínen.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A Red Bull-os években Ricciardo remekül teljesített Monacóban: 2014-ben és 2017-ben harmadik volt, 2016-ban csak egy katasztrofális kerékcsere fosztotta meg a győzelemtől, amit tavaly végül sikerült megszereznie. Tudja, idén nagyon messze van attól, hogy ezt megismételje, de már kíváncsian várja a futamot.


Elsősorban azért, mert Monacóban egy „versenyző többet hozzátehet” az eredményhez, mint a legtöbb helyszínen, éppen ezért kíváncsi arra, milyen eredményeket ér majd el azt követően, hogy a Red Bull-lal többször is ott volt az élmezőnyben.
Daniel Ricciardo (Fotó: Renault) Daniel Ricciardo (Fotó: Renault)„Tényleg nagyon kíváncsi vagyok a monacói hétvégére” – nyilatkozta a futam kapcsán. „Boldogan térek vissza erre a helyszínre, mert mindig szerettem. Most arra gondolok, hogy (Robert) Kubica pár éve itt második volt, és (Pastor) Maldonadóra, aki elemében volt ezen a pályán, többet hozott ki az autójából, mint amennyi benne volt” – tette hozzá.


„Izgatott vagyok és optimistább is, mert ha szerintem jól fogok vezetni ezen a pályán, akkor talán előbb végezhetek, mint egy átlagos helyszínen. Hogy ez azt jelenti-e, hogy az első ötben, vagy az első hatban végzek, azt majd meglátjuk. Izgatott vagyok” – magyarázta.


Amikor megkérdezték, a bakui tapasztalatokkal lehet-e készülni Monacóra, az ausztrál a következőképpen felelt: „Nem igazán. Alacsonyabb volt akkor a leszorítóerőnk, és szenvedünk is egy kicsit Bakuban. Monaco egyedi, a legfontosabb pedig az, hogy bízz az autódban. Az edzések után csak annyit akarok, hogy magabiztosnak érezzem magam. Magabiztosan át tudjak menni a rázóköveken, és magabiztos legyen fékezéskor. Ha ez így lesz, elérhetek valami jó eredményt” – zárta gondolatát.
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)