Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: A Honda már célba veheti a Mercedest!

Gasly: A Honda már célba veheti a Mercedest!

Motorsport
Látva, mekkora fejlődést ért el az idei szezonban motorerő tekintetében, a Honda most már nyugodtan célba veheti a Mercedes legyőzését is – jelentette ki a Red Bull francia versenyzője, Pierre Gasly.

Hosszú ideig általánosan elfogadott vélemény volt, hogy a Mercedes motorerőben is messze a riválisok előtt áll, az utóbbi években viszont a Ferrari szépen lassan felzárkózott a németekre, és sokak szerint már el is haladt mellettük. A sokáig a mezőny végén lévő Honda eközben a Renault-hoz került egyre közelebb, sőt, 2019-ben egyesek szerint ezen a pontos is megtörtént a helycsere.

A következő célpont tehát a Mercedes lehet a japánok számára, a Red Bull franciája szerint pedig ez a cél nem is olyan elérhetetlen, mint sokan gondolnák. „Annyira nincsenek messze” – felelte, amikor arról kérdezték, mennyivel maradnak el a csillagosok mögött.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Az egyenesbeli sebességet tekintve a Ferrari jelenleg egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből” – hangsúlyozta a francia, aki tehát egyetért azokkal, akik szerint a vörösök már átvették a vezetést ebben a tekintetben. Ami a Hondát illeti, az ő fejődésük felől sincsenek kétségei, és ha valaki, ő remek összehasonlítási alappal bír, hiszen már tavaly is a japánok erőforrásait használta.

Az előrelépés elég komoly, és azt mondom, minden területen megfigyelhető. A teljesítmény sokkal jobb, mint az előző évben volt. Ami a megbízhatóságot illeti, nos, a szezon eleje óta zökkenőmentesek a dolgaink, szóval, minden területen javultunk. Egyértelműen a Ferrari most a legjobb az egyenesekben, velük szemben van is még bőven lemaradás, de tudjuk, hogy keményen dolgoznak a motorokon, és még jobbak lesznek majd” – hangsúlyozta.

Az, hogy a sor elején jelenleg a Ferrari áll (a motorok tekintetében), a Renault erőforrásokat használó McLaren-pilóta, Carlos Sainz is biztosra veszi. „A Renault szerintem előrelépett idén, közelebb vagyunk már a csúcshoz, viszont még mindig van egy motor, ami szerintem kiemelkedő a mezőnyben. Ez pedig a Ferrari, időmérős módban. Még előnyben vannak” – mondta a spanyol.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak