Kubica: Inkább ülök gyenge autóban, mint otthon a TV előtt

Noha jobb eredményeket szeretne elérni, Robert Kubica továbbra sem bánta meg, hogy visszatért a Forma–1-be, és még mindig úgy gondolja, jobb egy gyengébb autóba ülni a királykategória rajtrácsán, mint televízión követni a futamokat.

Robert Kubica (Fotó: XPB)

Sokak álma vált valóra, amikor a Williams bejelentette, hogy 2019-ben Robert Kubica lesz George Russell csapattársa, a lengyel ugyanis elképesztően keményen, kitartóan dolgozott kis híján végzetes ralibalesete óta azért, hogy újra F1-es pilóta lehessen. Az álom azonban hamar rémálommá vált, lévén a Williams autója a leggyengébb a mezőnyben, és a csapattárs is veri Kubicát.


A lengyel azonban így sem bánja, hogy másodszor is belevágott az F1-es kalandba, hiszen a sor végén is sokkal jobban érzi magát, mint a TV előtt, kívülállóként. Azt pedig sokkal jobban bánná, ha elszalasztotta volna a lehetőséget.
Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)„A szezon még hosszú. Csak most vagyunk túl az ötödik futamon” – nyilatkozta egy lengyel lapnak, a Puls Biznesunak. „Sajnos, amikor ilyen nehéz helyzetbe kerülünk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, mit értünk el eddig. Én magam is elfelejtem” – utalt arra, hogy bár döcögősen indult az év, arra továbbra is büszke, hogy ott lehet a mezőnyben.


„Természetesen mindenki, beleértve engem is, azt akarja, hogy jobb eredményeket érjünk el. De, mint azt már korábban is elmondtam, sokkal jobb az, hogy itt lehetek, mintha otthon, a TV előtt ülve nézném a futamokat” – hangsúlyozta.


A gyenge évkezdés miatt nemrég fölmerült, a Williams akár évközben menesztheti Kubicát, és az F2 jelenlegi éllovasát, Nicholas Latifit ülteti a helyére, a csapat viszont cáfolta, hogy pilótacserére készül. A kanadai viszont valóban autóba ülhet, a tervek szerint hat szabadedzésen is. Először hazai versenyhétvégéjén, a Kanadai Nagydíjon.
Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)