Musorujsag
Élő Eredmények

Legenda, hős, példakép: Niki Laudát gyászolja az autósport világa

Twitter
Egy háromszoros világbajnok, mentor, csapatvezető, példakép, egy nemzeti hős távozott közülünk hétfő este. Az egész autósport világa és Ausztria is a 70 esztendősen elhunyt Niki Laudát gyászolja.

Csak azért nem nevezzük korszakos egyéniségnek, mert valójában több korszakon át volt meghatározó személyisége a Forma–1-nek. Versenyzőként, csapatvezetőként, szakértőként, tanácsadóként is letette a névjegyét a sportágban, mely most egy emberként gyászolja őt. Niki Lauda halálhíre az egész autósport világát megrázta.

Hogy mekkora egyéniség távozott most tőlünk, azt a részvétüzenetek száma és színessége is bizonyítja. Volt csapatoktól, ellenfelektől versenyzőkig az újságírókig, az egyéb autósportos kategóriák szereplőiig egészen Ausztria vezető politikusaiig mindenkit megrázott a háromszoros világbajnok legenda halála.

Mercedes

Ferrari

„A mai egy szomorú nap szomorú nap az F1 számára. A Ferrari nagy családja mély szomorúsággal értesült barátunk, a háromszoros világbajnok, kétszer a Scuderiával (1975, 1977) nyerő Niki Lauda halálhíréről. Örökké a mi és a szurkolóink szívében élsz. Ciao, Niki!”

 

McLaren

A McLaren minden tagja mély szomorúsággal értesült a barátunk, kollégánk és 1984-es világbajnokunk, Niki Lauda haláláról. Niki örökké a szívünkben marad, és gondosan őrizzük őt a történetünkben.”

Brabham Automotive

„Nyugodj békében, Niki Lauda! A motorsport legendája, korábbi Brabham-versenyző. A Brabhamnél most mindenki gondolatban a barátaival és a családjával van.”

Red Bull

„Egy bajnok. Egy legenda. Egy barát. Nyugodj békében, Niki!”

Toro Rosso

„Ma elvesztettünk egy motorsportlegendát és példaképet. Nyugodj békében, Niki Lauda!”

Franz Tost, a Toro Rosso osztrák csapatfőnöke

„Habár tudtam, hogy Niki egészségi állapota kritikus volt, mindig is azt vártam, hogy visszatér majd a pályára. Nagyon szomorúan döbbenek rá, hogy erre már nem kerülhet sor. Nikit egy nagyon profi és sikeres versenyzőként őrzöm meg az emlékeimben, aki háromszor nyert világbajnoki címet a Forma–1-ben, miközben egy nagyon erős üzletember is volt. A Forma–1 az egyik legmeghatározóbb nagykövetét veszítette el. Őszinte részvétem a családjának!”

Honda

„Egy őszintén élt élet. Niki Lauda, 1949-2019”

Formula 1

„Nyugodj békében, Niki Lauda! Örökké a szívünkben fogunk őrizni, örökké halhatatlan leszel a történelmünkben. A motorsportközösség ma gyászol egy igazi legenda elvesztése miatt. Gondolatban az egész F1 a barátaival és a családjával van.”

Nico Rosberg, a Mercedes korábbi versenyzője, 2016-os világbajnoka

„Kedves Niki! Köszönök mindent! Nagyon sokat tanultam tőled. A szenvedélyedet, a küzdőszellemed, a jóvátételi képességedet és még a türelmedet is, amit a fiatal versenyzők irányában mutattál. Én és a te százmilliós szurkolótáborod, akiknek az életed során annyi bátorítást adtál arra, hogy ne adják föl a nehéz időkben, most csak rád gondolunk és a családodra. Nyugodj békében! Nico.”

Romain Grosjean

„Nyugodj békében, Niki Lauda! Egy legenda távozott.”

Jenson Button

Johnny Herbert

„Egy nagy veszteség a sportnak, egy nagy űr a szívünkben. Bátor, beszédes és rendkívül mókás. Nagyon foglak hiányolni a paddockban, de Niki Lauda legendája tovább fog élni, mert ő egy nagyon különleges ember volt. Köszönöm a szép emlékeket!”

Giedo van der Garde, korábbi F1-es versenyző

„Szomorú hír ez Niki Laudáról. Nemcsak nagy inspirációt jelentett a sportág eddigi legnagyobb visszatérésével, de egy különleges személyiség is volt. Személy szerint sosem fogom elfelejteni, hogy felállt nekem Melbourne-ben, miután az F1-es pályafutásom véget ért. Nyugodj békében, Niki!”

Dario Franchitti, IndyCar-versenyző

Andretti Autosport, IndyCar-csapat

„Mély megrendüléssel értesültünk Niki Lauda haláláról. Örökké egy legendaként, egy barátként fogunk emlékezni rá, aki mindig szót emelt a sportágunk biztonságáért, és még sok minden másért. Niki nagyon hiányozni fog, és részvétünket fejezzük ki a családja és a barátai felé.”

Simon Pagenaud, az IndyCar 2016-os bajnoka

„Niki Lauda az egyszerű példája volt annak, hogy a kemény munka kifizetődő! Azt mondta, nagyszerű feneke van, amivel mindent érez, amit csak az autó csinál. Az én hősöm Senna volt, ő akartam lenni, mégis úgy gyakran gondolom úgy, hogy inkább egy Laudának születtem! Köszönöm, Niki mindazt, amit a sportágnak adtál! Szomorú, hogy elhagytál bennünket.”

Sébastien Buemi, korábbi F1-es, jelenlegi Forma–E és WEC-versenyző

„Szomorú hírt érkezett, Niki Lauda meghalt. Egy igazi versenyző volt! Nyugodj békében, Niki, nagyon fogsz hiányozni!”

Roger Benoit, svájci újságíró, Lauda barátja

„Az utolsó emlék.”

Florian König, a német RTL riportere, Lauda korábbi kollégája

„Egyszerűen csak mérhetetlenül szomorú. Vigyázz magadra!”

David Croft, a brit Sky Sports F1-es kommentátora

„Nyugodj békében, Niki! Úriember, versenyző, bajnok és legenda. Egy hős és inspiráció. A ’nagyság’ szót gyakran túlhasználják. A te esetedben viszont sosem volt igazán elegendő.”

Matt Bishop, korábbi F1-es újságíró

„Valahogy mindig azt gondoltam, hogy elpusztíthatatlan. Tévedtem. Ma egy rendkívül szomorú veszteség ért minket minden idők egyik legnagyobb F1-es versenyzőjének távozásával. Nyugodj békében, Niki Lauda! Egy ideje már nem volt jól, de én mindig így fogok emlékezni rá: magasan szárnyalva, padlógázzal.”

Alexander Van der Bellen, Ausztria szövetségi elnöke

„Egy igazi nagyság és csillag, egy példakép, egy becsvágyó harcos, aki sosem adta föl, most távozott közülünk. Senki más nem nyomta úgy rá a bélyegét a versenysportról és a Forma–1-ről alkotott képünkre, mint Niki Lauda. Együtt érzünk a családjával.”

Sebastian Kurz, Ausztria kancellárja

„Niki Laudával Ausztria az egyik legkiemelkedőbb személyiségét veszítette most el. A versenypályák jelentették az otthonát, a légi utak pedig a szerelmét. Többször is visszatért az életbe, ahogy senki más. Egy igazi példakép a bátorsága, a szakértelme és az egyenessége miatt. Az egész ország és a motorsport világa is egy nagy osztrákot gyászol most. Niki, hiányozni fogsz nekünk! Az egész köztársaság nevében szeretném kifejezni őszinte együttérzésemet a feleségének és a gyermekeinek!”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek