Musorujsag
Élő Eredmények

Monacóban láthatatlan maradhat a Williams javulása

Monacóban láthatatlan maradhat a Williams javulása

Williams
A Williams versenymérnöke, Dave Robson úgy érzi, a szezont rendkívül gyengén kezdő alakulat Spanyolországban előre tudott lépni, abban viszont kételkedik, hogy mindez látható lesz a soron következő monacói futamon.

A riválisokhoz hasonlóan a Williams is új fejlesztésekkel készült a barcelonai hétvégére, ezekkel pedig tovább dolgozott a futamot követő kétnapos teszten. Noha köridők és eredmények tekintetében komolyabb javulást nem láthattunk, versenymérnökük szerint sikerült előrelépniük az újításoknak és azok jobb megismerésének köszönhetően.

„A barcelonai hétvége, majd a teszt során szerintem sikerült javítanunk az FW42 teljesítményén; most már elmondhatjuk, hogy sokkal jobban értjük magát a versenygépet és a gumiabroncsok viselkedését is” – nyilatkozta Dave Robson.

George Russell és Robert Kubica (Fotó: XPB) George Russell és Robert Kubica (Fotó: XPB)

„Hogy ez látható lesz-e Monacóban, az megjósolhatatlan a pálya egyedülálló jellegének és a helyszín különleges időjárási körülményeinek köszönhetően” – magyarázta. „Persze már várjuk a Monaco jelentette kihívást tudva, hogy szükség lesz néhány változtatásra, melyekkel az autót jobban a pálya igényeihez szabhatjuk. Azt is tudjuk, mennyire fontos, hogy a hétvége során folyamatosan fenntartsuk a versenyzők motivációját is.”

„Monacóban mindig történhetnek meglepetések, szóval készen állunk arra, hogy a kiváló megbízhatóságunkat és a remek boxutcai teljesítményünket kamatoztatva kihasználjunk egy hirtelen jövő lehetőséget” – zárta gondolatát.

Tény, a Williamsnek van honnan feljönnie, az első öt versenyhétvégén ugyanis nemcsak a középmezőny legjobbjaitól marad el (akikkel 2016-ban még csatában volt), hanem az utolsó előttitől is – ráadásul komoly tizedekkel. Ennek fényében pedig az sem meglepő, hogy a bajnokságban is utolsó, nulla megszerzett ponttal.

George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak