Räikkönent nem érdekli a 300. futam, csak a teljesítmény

Noha komoly mérföldkőhöz érkezik a hétvégén, Kimi Räikkönen nem tulajdonít komolyabb jelentőséget annak, hogy Monacóban teljesíti 300. Forma–1-es versenyhétvégéjét. Sokkal jobban izgatja az, hogy csapata jó teljesítményt nyújtson, pontokat szerezzen!

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Az Alfa Romeo versenyzője (Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Jenson Button és Fernando Alonso után) ötödikként éri el a 300-as álomhatárt a hétvégi Monacói Nagydíjon, erre pedig többek között a Forma–1 hivatalos oldala is külön készül. A jubileum miatt biztos, hogy Räikkönen lesz a hétvége egyik főszereplője, ő maga viszont nem törődik a 300. nagydíjhétvégével.


Legalábbis olyan tekintetben nem, hogy ezzel komolyabb mérföldkőhöz ér, és ismét közelebb kerül Barrichello rekordjának (a brazil 326 F1-es hétvégén vett részt hosszú pályafutása során) megdöntéséhez, amire egyébként, ha minden jól megy, 2020-ban sor kerül majd.
Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)„Most mindenki a 300. nagydíjamról beszél, de engem sokkal jobban érdekel a teljesítményünk” – jelentette ki határozottan a Jégember, aki Barcelonában maradt először pont nélkül, ahol megjegyezte, a kétnapos teszt pont kapóra jött csapatának, hiszen nem teljesítettek túl acélosan az európai szezonnyitón.


A gyakorlás biztató volt az Alfa és Räikkönen számára, Monaco előtt azonban a finn igyekszik óvatos maradni. „A barcelonai teszt nagyon fontos volt a csapat számára, hiszen jobban megérthettük a problémáinkat, viszont nem tudom, mennyire lesz jó az autónk Monaco utcáin” – mondta.


A cél természetesen a pontszerzők közé való visszatérés lesz, ami a csapatvezető, Frédéric Vasseur szerint teljesíthető lehet a barcelonai tapasztalatok felhasználásával. „A teszt ígéretes volt, és biztosra veszem, hogy most újra a helyes irányba haladunk. Érdekes látni, mennyire ingadozó a középcsapatok teljesítménye. Minden pálya egy új kezdet. Főleg a gumikezelés szempontjából. Most egy kis hullámvölgy van mögöttünk, de remélhetőleg Monacóban erősek leszünk” – nyilatkozta.
Kimi Räikkönen (Fotó: MTI/EPA) Kimi Räikkönen (Fotó: MTI/EPA)