Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica: Monaco kiemeli a Williams gyengeségeit

Kubica: Monaco kiemeli a Williams gyengeségeit

Auotsport
A monacói pálya csak kiemeli a Williams autójának gyengeségeit, ezért a hétvége során a szokottnál is nehezebben lehet majd kihozni belőle a maximumot – véli Robert Kubica, aki azért pozitívumot is talált az edzésnapban: viszonylag könnyen visszarázódott 9 évnyi távollét után.

Kubica négy másodperccel maradt el a csütörtöki edzésnap legjobbjától, a csapattárs, George Russell pedig csak egy tizeddel volt gyorsabb nála, tehát az ő hátránya is tetemes volt az élmezőnnyel, de még az utolsó előttiekkel szemben is. Az persze, hogy a sor végén kullog, nem újdonság a Williams számára, a lemaradás mértéke azonban a „megszokottnál” is nagyobb.

Nem meglepő tehát, hogy Kubica – aki pályafutása első szakaszában kétszer is dobogóra állhatott Monacóban – csütörtöki értékelésében mindössze azt emelte ki pozitívumként, hogy hamar visszarázódott a monacói formába, kilencévnyi távollét után.

Kép: M4Sport Kép: M4Sport

„Mivel folyamatosan szenvedünk a tapadás és a leszorítóerő hiányával, Monaco nem a legjobb helyszín számunkra” – jegyezte meg a lengyel. „Sajnos nem érezzük túl jól magunkat a pályán, ahogyan azt jósoltuk is. Reménykedhetsz persze egy szép meglepetésben, de nincsenek csodák” – tette hozzá csalódottan.

„Ha gondod van a tapadással, azt Monaco csak még jobban ki fogja emelni. Így még nehezebb tövig nyomi a gázt, és még nehezebb bízni az autóban. De legalább az első körök nem voltak annyira rosszak” – magyarázta.

A csapattárs egyetértett Kubicával. „Valószínűleg lassabbak vagyunk, mint szeretnénk. Monacóban következetes autó kell, bíznod kell a gépben, de ez most nincs meg. Nem vagyok meglepve. Ez egy különleges helyszín, és ha le is leszünk maradva, nem leszünk csalódottak, mert Monaco nem releváns a folytatás szempontjából. Most persze ez egy kihívás. De a barcelonai tempó sokkal reprezentatívabb volt, és ott jobbak is voltunk, szóval nem esünk kétségbe” – mondta Russell.

George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak