Musorujsag
Élő Eredmények

Monacói Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Monacói Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4Sport
Utolsó gyors körének köszönhetően a monacói időmérőn Lewis Hamilton nyerte meg a Mercedes versenyzőinek párviadalát, így tehát holnap ő indulhat majd az első helyről a márkatárs, Valtteri Bottas elől. A harmadik rajtkockát Max Verstappen szerezte meg a Red Bull-lal, aki a csillagosokat nem tudta megszorongatni, a Ferrarit viszont legyőzte. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman!

Lewis Hamilton, Mercedes – 1. rajthely

„Nagyszerű eredmény ez! Köszönettel tartozom a közönségnek, imádok itt lenni. Minden versenyző arról álmodik, már gyerekként is, hogy Monacóban nyerni tudjon, függetlenül attól, hogy hányszor jön ide. Mindig mindent beleadsz! A srácok nagyon sokat dolgoztak, itt a pályán és a gyárban is. Elképesztő csatát vívtunk Valtterivel, aki egyébként egész hétvégén gyorsabb volt nálam. Nagyon akartam ezt a pole-t, ez most többet jelent, mint eddig bármelyik! Hálás vagyok a csapatnak, hogy összejött. Ez egy csodás nap! Remek az autónk, remek a csomag. Bármilyen is az autó, ezt meg kell érteniük az embereknek, mi mindig a határon megyünk. Folyamatosan igyekszünk megtalálni a saját határainkat is. Nehéz kör volt, de sikerült jól megoldanom. Ahogyan kijöttem az utolsó kanyarból, egy kicsit elveszítettem az autót, de bíztam benne, hogy ott lesz az a pár ezred, amivel nyerhetek, és ez aztán össze is jött.”

Valtteri Bottas, Mercedes – 2. rajthely

„Csalódott vagyok, mert az első köröm után úgy éreztem, hogy tudok majd még jobbat menni. Készültem az utolsó körre, bár a kivezető körön nagy volt a forgalom, és nem voltak elég melegek az abroncsaim. Így aztán nem sikerült, de legalább az első sor megvan, ami nagyon fontos itt Monacóban. Holnap még összejöhet a győzelem. Persze jó itt az első helyről rajtolni, de nem szabad feladnom már az időmérő után. Harcolni fogok, mindent megteszek, hogy elkapjam Lewist!”

Max Verstappen, Red Bull – 3. rajthely

„A Mercedes gyorsabb volt nálunk. A Q2-es köröm nagyon jó volt, a Q3-ban viszont az első körön az első kanyarban elveszítettem kicsit az uralmat az autó felett a hideg gumikon. Nagyon nehéz ezeken a szűk utcákon menni. A második kör előtt már tudtam, hogy hidegek a gumik, és rossz volt a kivezető kör. Ha két tized a hátrányod ilyenkor, akkor inkább nem kockáztatsz, úgyhogy nem fejeztem be a kört. De a harmadik hely megvan, ami nem rossz eredmény. Nincs túl sok jó időmérőm itt Monacóban, szóval örülök, hogy most itt vagyok!”

190522 idotabla MonGP szombat

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak