Musorujsag
Élő Eredmények

Büntetés miatt módosult a monacói végeredmény

Büntetés miatt módosult a monacói végeredmény

FIA
Módosult a Monacói Nagydíj végeredménye, miután a futamot követően is kijutott még egy büntetés.

A vasárnapi versenyt leintése után az FIA az egymással a hajrában megküzdő Sergio Pérez és Kevin Magnussen ügyében vizsgálódott. A két versenyző az alagutat követő sikán féktávján csapott össze. Pérez a belső íven próbálta kifékezni ellenfelét, aki a Racing Point miatt nem tudta bevenni a kanyart, ezért levágta azt. Manőverével ugyanakkor megtartotta a 12. pozíciót, amit Pérez egyből nehezményezett is a csapatrádión. Jogtalan előnyszerzéssel vádolta Magnussent.

Az FIA a vizsgálat alapján igazat adott neki, utólagosan 5 másodperces időbüntetéssel sújtotta a dánt, aki így a 12.-ről a 14. pozícióba csúszott vissza. A Haas versenyzője emellett egy büntetőpontot is kapott.

„A 11-es számú autó (Pérez) a 20-as számú autó (Magnussen) mellé húzott, balra, a 10-es kanyar féktávján, és teljesen mellé ért. A két autó egymás mellett érte el az első kanyarcsúcspontot, és egymás mellett haladtak a második csúcspont felé. A 20-as autó ekkor levágta a kanyart a kerékvető mögött, hogy elkerülje az ütközést a 11-es autóval, amely átment a kerékvetőn. Ám ekkor ahelyett, hogy egyből visszatért volna a pályára, a 20-as autó vezetője nyitott a kormányon, a következő kanyarcsúcspontot is levágta, és csak ezután tért vissza a pályára – a 11-es autó elé, nem mellé, ahogyan tette volna akkor, ha a megemelt kerékvető mögött elhaladva tér vissza, amilyen hamar csak lehet” – állt az FIA hivatalos indoklásában.

Miután nem pontszerző helyért folyt a csata, a büntetés a bajnokság állását nem befolyásolta.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak