Musorujsag
Élő Eredmények

„Örökre” a Mercedesen Lauda csillaga

„Örökre” a Mercedesen Lauda csillaga

Motorsport
Nem csak erre a hétvégére szól a Mercedes megemlékezése Niki Laudáról. Toto Wolff elárulta, az autójuk motorborításán mostantól folyamatosan őrizni fogják az osztrák emlékét.

A Mercedes több ponton is módosította autója dizájnját a monacói hétvégére, hogy ily módon is megemlékezzen a hétfőn 70 éves korában elhunyt tanácsadójáról és résztulajdonosáról, Niki Laudáról. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas négykerekűjének orrán az osztrák legenda aláírását és egy „Danke Niki” („Köszönjük, Niki”) feliratot helyeztek el, a glóriájukat szombatra pirosra festették, miközben a motorborítás oldalán sorakozó sok apró csillag (melyek a csapat tagjait és az egységességet jelképezik) egyikét pedig pirosra festették, ezzel utalva a Lauda védjegyévé vált piros sapkára.

Miközben a W10-es glóriája csak erre a hétvégére, a gyász miatt kapott új színt, és a folytatásban ismét ezüstszínűre fogják festeni, Toto Wolff megerősítette, a piros háromágú csillagot mostantól  véglegesítik az autójukon, hogy Lauda ily módon velük maradjon.

Niki Lauda (Fotó: MTI/EPA) Niki Lauda (Fotó: MTI/EPA)

„Változtattunk pár dolgon. Jól kezdtük a hétvégét a piros glóriával, az aláírással és a kis piros csillaggal. Utóbbi örökre az autón fog maradni” – bocsátotta előre a csapatfőnök, aki már a mercedeses pályafutása előtt ismerte Laudát első felesége révén. „Szépen csináltuk. És ha nem találunk ki időközben valami mást, amiről úgy hisszük, megéri Nikiért, ennél maradunk” – tette hozzá.

Nem ez lenne az első eset, hogy egy csapat ily módon őrzi egy elhunyt tagjának emlékét az autóján. A Williams Ayrton Senna 1994-es halálát követően évtizedeken keresztül minden egyes versenygépe orrán elhelyezte a brazil bajnok logóját jelentő S-betűt, miközben a közelmúltban egy pillangó is feltűnt az autójukon, mellyel Claire Williams helyettes csapatfőnök édesanyjának, az istálló életében szintén fontos szerepet játszó Virginia „Ginny” Williamsnek állított emléket.

Borítókép: Ez a piros Mercedes-csillag mostantól Niki Laudát jelképezi a W10-esen (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak