Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen: Azt akartam, robbanjon fel a motorom

Magnussen: Azt akartam, robbanjon fel a motorom

Autosport
A csapat dán versenyzője, Kevin Magnussen annyira frusztrált volt a monacói futam alatt, hogy egy ponton azt remélte, felrobban autójának motorja, és nem kell tovább köröznie, az elhibázott taktikai döntés miatt viszont nem dühös a Haasra.

A középmezőny versenyzői közül Magnussen szerezte meg a legjobb rajtpozíciót Monacóban (az ötödik helyről indult), ami szombaton már fél sikernek tűnt, tudva, milyen nehéz az előzés a szűk utcai pályán. A futamon viszont nemcsak a „másodosztály” legjobb helyét veszítette el, hanem végül pontot sem szerzett.

Egy pozíciót a rajtnál veszített el Daniel Ricciardóval szemben, ám még ekkor is úgy tűnt, fontos pontokkal gazdagodhat, a biztonsági autós fázis alatt azonban a Haas hamar kihívta a boxba, ezzel pedig számos pozíciót veszített ellenfeleivel szemben.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Később aztán célba ért, ám kanyarlevágásért még egy büntetést is kapott, igaz, ezzel „csak” a 12. helyet bukta el, ami egyébként sem motiválta, hiszen már a futam alatt rájött, gond lesz a kiállás után, egy ponton pedig azt sem bánta volna, ha kiesik. „Azt akartam, hogy robbanjon fel a motor” – jelentette ki őszintén. „Csalódást keltő, amikor olyan eredményt szerzel, mint mi most. Egész hétvégén jók voltunk, és a csapat is remek munkát végzett.”

„Olyan csomagot kaptam tőlük, amivel versenyképes lehettem. Nagyon jók voltunk ezen a hétvégén. Csalódott vagyok, minden csapattag miatt. Viszont nem akarok semmilyen ítéletet mondani a történtek kapcsán, csak egyszerűen csalódott vagyok a többiek miatt, és nagyon csalódott vagyok magam miatt is” – hangsúlyozta.

Végül elmondta, tisztában van azzal, hogy az alakulatoknak nem egyszerű mindig jó döntést hozni a versenyek hevében. „Sosem egyszerű következetéseket levonni. A dolgok iszonyatosan gyorsan történnek, és másodpercek alatt kell döntést hozni. Ez néha jól megy, néha pedig rosszul sül el. Ezt meg kell adni a srácoknak. Nagy nyomás van az ő vállukon, én pedig egyiküket sem akarom hibáztatni. Biztos, ők is nagyon csalódottak” – mondta.  

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak