Sainz: Ez volt életem egyik legjobb megmozdulása

Csütörtökön még aggódott, hogy a kihagyott első szabadedzés miatt hátrányba kerül, vasárnap viszont a középmezőny legjobbjaként zárta a Monacói Nagydíjat a McLaren spanyolja, Carlos Sainz. Úgy érzi, ez pályafutása egyik legjobb manőverének és egy remek kiállásnak volt köszönhető.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Sainz egy ERS-probléma miatt csak egy bemelegítő kört futott az első edzésen, ennek kapcsán pedig aggodalmának adott hangot, mondván az elveszített idő miatt később még bajba kerülhet. Ehhez képest vasárnap idei legjobb eredményét szállítva, hatodikként ért célba, és a bajnokságban is feljött a hetedik pozícióba (vagyis a legjobb helyre a három nagycsapat pilótái mögé).


A leintést követően elmondta, ehhez neki és csapatának is a legjobbat kellett nyújtania: ami őt illeti, az első körben mindkét Toro Rossót lehagyta, ami pedig a McLarent, a csapat nagyon jól reagált a futam eseményeire.  


„Nagyon jó manőver volt, azt hiszem, pályafutásom egyik legjobb megmozdulása” – mondta a harmadik kanyar előtt végrehajtott előzésről, amiről még ellenfele, Alexander Albon is elismerően nyilatkozott a futamot követően, miközben a Toro Rosso másik versenyzője, Danyiil Kvjat „kissé kockázatosnak” nevezte azt.
„Később aztán sikerült futnunk néhány igazán jó kört a kiállás előtt, és a kiállást követően is, miközben magát a cserét is jól időzítettük” – dicsérte csapatát. „Így sikerült megszereznünk ezt a hatodik helyet. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy sikerült, hiszen eléggé nehézkes volt a hétvége. Szerencsére sikerült folyamatosan építkeznünk és javítanunk, és az időmérőn is össze tudtam rakni egy igazán jó kört” – magyarázta büszkén.

Több riválissal ellentétben Sainz nem a biztonsági autós fázis alatt jött ki, és ez a döntés kifizetődő volt. „A csapat remekül reagált, mert akkor hívtak be, amikor be kellett hívniuk. Könnyűnek tűnhetett ez a hatodik hely, de keményen meg kellett küzdeni érte. Kellett az a manőver, és kellett a jó időzítés. Amikor kijöttünk a boxból, akkor futottam meg a leggyorsabb kört” – zárta gondolatát.
Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)