Musorujsag
Élő Eredmények

Így választottak gumit a csapatok a Kanadai Nagydíjra

Így választottak gumit a csapatok a Kanadai Nagydíjra

Pirelli
Ismertette a soron következő Kanadai Nagydíj gumikiosztását a Forma–1 hivatalos beszállítója, a Pirelli. Az élcsapatok közül ezúttal a Mercedes választotta a legtöbb lágy keveréket az előttünk álló megmérettetésre.

A spanyol és a monacói forduló után ismét a tengeren túlra utazik a Forma–1 mezőnye, hiszen a bajnokság Kanadában folytatódik, ahová a Pirelli a hármas, a négyes és az ötös számú gumikeveréket viszi, vagyis a három leglágyabbat a jelenlegi skáláról. Az olaszok most azt is közölték, ki mennyit kért az egyes keverékekből.

A fehér jelölésű kemény keverékből egyedül George Russellnek lesz három szett a garázsában, a többiek ugyanis csak egy-két garnitúrát rendeltek ebből a típusból. Ami az élmezőnyt illeti, Valtteri Bottas és a két Red Bull kettőt, Lewis Hamilton és a ferrarisok pedig egyet.

A közepes és a lágy keverékek elosztásában valamivel nagyobb a változatosság. A három nagycsapat közül a sárga jelzésű közepesekből a Ferrari versenyzői kérték a legtöbbet (kettőt-kettőt), míg a piros oldalfalú lágyakból a Mercedes kettőse: ők nyolcat-nyolcat rendeltek a jelenleg elérhető leglágyabb keverékből.

Az első ránézésre legagresszívebb taktikán három középcsapat, a McLaren, a Racing Point és az Alfa Romeo osztozik: az ő versenyzőik kilenc-kilenc garnitúrát igényeltek a leglágyabb abroncsokból, miközben a közepesből többnyire csak kettőt-kettőt (Kimi Räikkönen kivételével, ő ezekből hármat).

A csapatok montreali gumiválasztása:

Kanadai gumikiosztás (Grafika: Pirelli) Kanadai gumikiosztás (Grafika: Pirelli)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak