Racing Point: Van megoldás, már Kanadában jobbak leszünk!

A Racing Pointnak már a soron következő kanadai hétvégén lesz megoldása a Monacóban jelentkező problémára, hiszen a mérnökök megfejtették, mi okozta gyengélkedésüket – jelentette ki a csapatvezető, Otmar Szafnauer.

Fotó: XPB

Monte-Carlóban a csapat egyik versenyzője sem jutott be az időmérő második szakaszába (Sergio Pérez tizenhatodikként, Lance Stroll tizenhetedikként esett ki a Q1-ben). Ennek kapcsán Szafnauer elmondta, a mérnökök már tudják, hogy a gyengélkedés a gumikkal volt kapcsolatos, és reméli, hogy már a következő hétvégén lesz megoldás rá.


„Tudjuk, mi ment félre az időmérő során, és bízunk abban, hogy Kanadára már sikerült orvosolnunk a hibát” – nyilatkozta a tapasztalt szakember. „Ez az egész a gumikhoz köthető. Csak tanulnunk kell egy kicsit” – tette hozzá határozottan.
Otmar Szafnauer (Fotó: XPB) Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)


„Mint láthattuk, még kis híján a Mercedes is elveszítette a győzelmet a gumik miatt. Biztos, hogy jobbak leszünk, én ebben nem kételkedem. Vissza fogunk jönni a hiba után, a csapat nagyon jó ebben” – folytatta Szafnauer, kinek csapata két nehéz hétvégét tudhat a háta mögött, melyek közül Monacóban érzése szerint már szombaton elveszítették a jó szereplés reményét.


„Egyértelmű, hogy ennél azért jobbat vártunk. És, ha egyszer rosszul szerepeltünk az időmérőn, akkor ezen a helyszínen már nehéz volt visszajönni a futamon. Pedig a versenytempónk nem volt rossz, de nem lehet előzni, és ha próbálkozik is az ember, akkor valaki (Kevin) Magnussenhez hasonló majd levágja a sikánt, és ezzel oda is az esély” – utalt a dán Pérez elleni manőverére, amiért a futamot követően egyébként büntetést is kapott.


„Sergiót a Rascasse-ban kialakult dugó is hátráltatta, ott is elveszítettünk hat-hét másodpercet. Végül így is alig maradt el a pontszerzéstől. Ha hamarabb át tudja verekedni magát Magnussenen akkor talán lett volna esélye” – zárta gondolatát.
Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)