Musorujsag
Élő Eredmények

Norris most izgatottabb, mint Monaco előtt volt

Norris most izgatottabb, mint Monaco előtt volt

McLaren
A McLaren újonca, Lando Norris izgatottabb most, pályafutása első Kanadai Nagydíja előtt, mint két héttel ezelőtt, amikor először készült Forma–1-es autóval pályára gurulni Monte-Carlo szűk utcáin.

Csapata szimulátorában persze számtalanszor végigment már a Gilles Villeneuve-ről elnevezett montreali pályán, Norris mégis izgatott első ottani bevetése miatt, valós rutinja ugyanis még nincsenek az aszfaltcsíkról, ellenben például Monacóval, ahol Forma–2-es versenyzőként már gyűjthetett tapasztalatokat.

„Izgulok, most sokkal jobban, mint Monaco előtt” – nyilatkozta a hétvégi megmérettetéssel kapcsolatban. „Elsősorban azért, mert még sosem voltam Kanadában, a pálya viszont mindig azok közé tartozz, melyeken szívesen vezettem a szimulátorban” – tette hozzá.

Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)

Izgatottságában az sem elhanyagolható szempont, hogy a kanadai pályán az előzés is könnyebb, mint Monte-Carlóban. „Itt tudunk előzni, szóval szórakoztatóbb lehet a futam. Nagyon várom már, hogy először Kanadába látogassak és Montrealban versenyezzek, és persze azt is, hogy újra Forma–1-es futamon vegyek részt, mert már ez önmagában nagyon szórakoztató” – mondta.

Hiába van azonban előzetesen jó véleménnyel a pályára, az érzése szerint nehézségek elé állíthatja majd csapatát, a McLaren idei autójának egyik főbb gyenge pontját ugyanis a lassabb kanyarok jelentik. „A kanyarok itt jellegzetesebbek, mint egy utcai pályán.”

„Összességében annyira nem lassúak, mint Monacóban, szóval másfajta beállításokra lesz szükség, viszont nagy hangsúlyt kell fektetni a közepesen lassú kanyarokra, és nem hiszem, hogy ezekben sokkal erősebbek lennénk, mint legutóbb voltunk. De ez egy másik pálya, a pozitívumokat kell magunkkal hozni, és tovább kell haladnunk” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak